Coaching voor op het werk


Kanker kan je het gevoel geven dat je leven op pauze is gezet. Toekomstige dromen en doelen veranderen, net als jouw prioriteiten.  Je hebt duidelijkheid nodig over je angsten, zorgen, uitdagingen, maar ook hoe ga je verder in je werk?

 

Werk is voor veel mensen een belangrijk deel van de identiteit

Het geeft voldoening en zorgt voor persoonlijke ontwikkeling. Een stuk financiële vrijheid, maar is ook een deel van jouw identiteit.  Maar wat als je ziek wordt en je voorlopig niet meer je volledig in kan zetten? Je werkgever is vaak wel op de hoogte van de wetgeving rond ziekteverzuim, maar hoe ga jij daar mee om?

  • Wat als jij door wilt blijven werken of juist minder wilt gaan werken.
  • Of als je terug komt en je zit nog midden in het herstel? Wat kan je nog aan, hoe is jouw balans?
  • En hoe gaat het als je niet meer beter wordt? Heb je dan nog mogelijkheden binnen het werk?

 

Hoe ga je de verandering inzetten?

Je voelt je best sterk genoeg om te werken. Maar jouw perspectief op het leven en daarbij ook op jouw werkzaamheden zijn veranderd. Misschien voelt het als te veel wat je moet doen, vanwege klachten die je hebt overgehouden van de behandelingen; zoals vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen. Het voelt dan als buffelen en je bent doodop als je thuiskomt. Als je dan merkt dat je collega’s je ontzien, ontwijken of over je praten, dan geeft dat best wel stress. Je weet dat er wat moet veranderen, maar je hebt geen idee hoe je dat moet doen.

startmoment

Obstakels overwinnen! Blijf communiceren

Als je het gevoel hebt dat anderen je niet serieus nemen of denken dat je het werk niet aankan, heeft dat effect op je eigen waarde. Het is daardoor lastiger om hulp te vragen, omdat je je schaamt of je schuldig voelt. Om dit te voorkomen is het belangrijk om altijd open te blijven communiceren met je collega’s en je leidinggevende. Als jij niet verteld wat je voelt en denkt, is het voor de ander moeilijk om begrip te tonen over jouw ziekte of waar jij mee worstelt. Maar hoe communiceer je dan en met wie? Hoe overwin je die obstakels?

Wat wil jij bereiken?

Communiceren is nog maar de eerste stap. Met coaching  bij kanker kom je zeker jezelf tegen. Je eigenwaarde, het gevoel minder waard te zijn vanwege je ziekte. Je niet willen laten kennen en vooral maar door blijven gaan. Je krijgt hierdoor wel inzicht en bewustwording van waar jij tegen aanloopt, hoe je dat zelf misschien veroorzaakt en waar je voor wegloopt. Uiteindelijk gaat het erom wat jij wilt bereiken in je huidige werk of misschien kies je voor een andere route? Wat heb jij daar voor nodig en hoe ga je dat doen?

startmoment

Ik ga samen met jou op zoek naar duidelijkheid. Op zoek naar een manier om de obstakels te overwinnen die het best bij jou passen en soms moet je daarvoor buiten de lijntjes denken (en kleuren). Het is tijd om de pauze knop weer uit te zetten en weer voluit te leven; ook op je werk.

 

Ik wil kennismaken

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en welke investering daarbij hoort? Die vind je hier terug.

Look up to the sky. You’ll never find rainbows, if you’re looking down. -Charly Chaplin-