Coaching bij kanker voor uw medewerkers


Had u ooit gedacht dat u een coach bij kanker nodig zou hebben, om u of uw medewerkers te begeleiden langs de weg van kanker? U kent vast wel coaches voor loopbaanplanning, maar een coach bij kanker is nog wat onwennig. Want wat doet zo’n coach dan?

Coach bij kanker

Het werk dat ik doe als coach bij kanker is gerelateerd aan een (chronische) ziekte, namelijk kanker. Mijn begeleiding en coaching is gericht op medewerkers met kanker, hun collega’s of de medewerker die mantelzorger is. Als je kanker hebt, hebt gehad of mantelzorger bent, ben je druk met het managen van deze ziekte en de medische behandeling. Het leven komt daarbij vaak op een zijspoor terecht en wordt omgezet naar overleven. Mijn doel is om dit overleven weer in leven om te zetten.

startmoment

 

Welke situaties?

Als kanker uw organisatie treft, voelt het alsof iedereen erdoor is geraakt. Uw medewerker, de collega’s, u zelf, maar ook het thuisfront.

  • Uw medewerker heeft kanker en wil blijven werken;
  • Hoe communiceert u in uw team als een medewerker ziek is of weer terugkomt?
  • Hoe gaat u om met rouw binnen het team?
  • Uw medewerker heeft een partner met kanker; hoe voorkomt u uitval of burn-out klachten?
  • Hoe zorgt u voor een effectieve begeleiding en ondersteuning daarin voor uzelf?

Dit zijn maar een paar voorbeelden van situaties die u als werkgever kan tegenkomen. Ziekteverzuim en re-integratie regels zijn vaak geregeld via personeelszaken, maar deze ziekte gaat vaak nog een stap verder. Als een medewerker is genezen of terugkeert op de werkvloer kan er sprake zijn van een lange fysieke en psychische nasleep. Hoe zit het dan met de belastbaarheid? Maar wat als een collega niet terugkomt en komt te overlijden. Bent u daarop voorbereid en weet u hoe te handelen?

Lees dit blog eens: Overlijden van een werknemer.

Zet u een stapje extra?

Gun uw medewerker extra begeleiding tijdens de ziekte- en herstelperiode. Gesprekken en eenvoudige, maar effectieve hulpmiddelen helpen bij het ontdekken van wat er werkt, wat niet werkt en de veranderingen die iemand wil maken om weer bloeiend te zijn, en niet alleen om te overleven. We gaan ook op zoek naar stresstriggers en vinden manieren om ze te verminderen.

Zet u dat stapje extra voor uw medewerker(s) en uw bedrijf? 

 

startmoment

Naast individuele coaching, is er ook de mogelijkheid tot e-coaching, teamworkshops of persoonlijke inspiratiesessie voor u als ondernemer of werkgever. Met als resultaat mentaal sterkere medewerkers, een sterk team en goede onderlinge communicatie. Dit komt ten goede aan de effectiviteit en productiviteit van uw team, ook bij ziekte.

Werk is voor veel mensen een belangrijk deel van hun identiteit; door deze ziekte wordt er al heel veel van ze ‘afgepakt’. Werken op basis van persoonlijke mogelijkheden tijdens ziekte geeft betrokkenheid en behoud van identiteit.

Ik maak gebruik van een standaard uurtarief. Deze vindt u terug bij tarieven. Voor maatwerk, zoals trajecten maak ik graag een offerte. Wilt u meer informatie of heeft u behoefte aan een persoonlijk contact? Klikt u dan op onderstaande button. Ik neem dan contact met u op.

Ik wil kennismaken

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend

The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new.  -Socrates-