Een goed “lopend” gesprek


Buiten zijn en 

Goed lopend (in) gesprek

startmoment wandelcoaching

Wandelen, praten en nadenken in de buitenlucht. De natuur gebruiken als middel, als spiegel, als metafoor om te ontdekken.

wandelcoaching startmoment

Met elke stap een stukje dichterbij een veerkrachtige toekomst. 

Even blijven we nog staan voordat we beginnen met wandelen. Ik merk dat de gejaagdheid nog volop bij mijn cliënt aanwezig is. “Het was druk onderweg, op het werk, moest eerst nog snel wat anders doen…”. Eerst maar even een ademhalingsoefening om in dit moment te komen. Even ontspannen en de onrust van je af laten glijden. Even later beginnen we met een rustige ademhaling, heldere ogen en ontspannen schouders aan onze wandeling.  

Wandelcoaching is eigenlijk coaching tijdens het wandelen. Het grootste verschil in omgeving is dat je niet in een stoel zit, maar buiten bent en dan bij voorkeur in een natuurlijke omgeving. Een heel groot voordeel van wandelcoaching is echter dat het naast elkaar wandeling zorgt dat er ruimte is voor meer openheid. Je durft beter te vertellen wat er speelt, want niemand die tegenover je zit aan te kijken. Stiltes omdat je even moet nadenken, zijn tijdens een wandeling eerder normaal dan vervelend. Daarbij geeft het lopen al het gevoel dat je in beweging bent, waardoor het innerlijke proces ook als vanzelf in beweging komt. De natuur geeft zoveel mogelijkheden om te gebruiken binnen je eigen thema’s dat je je gedachten beeldend kan maken en er ook letterlijk naar kan kijken. 


En zullen wij een goed 'lopend' gesprek aangaan?

Hoe werkt het?

 • Buiten zijn stimuleert het lichaam en geest om te ontspannen. Het is meteen een goede workout en zorgt dat je bloedsomloop goed op gang te houden.
 • Jouw zintuigen worden gestimuleerd door de geuren, kleuren, veranderende omgevingen, de wind in je haar, de zon of de regen in je gezicht.
 • Moeilijke onderwerpen zijn makkelijker te bespreken tijdens het lopen; je hoeft elkaar namelijk niet aan te kijken 
 • Het daadwerkelijk beginnen te ‘bewegen’ of in actie te komen is makkelijker vanwege je al actieve houding
 • De natuur helpt jou om woorden te geven aan je innerlijke processen en gevoelens
 • De veranderende omgeving stimuleert je om anders te kijken, denken en te handelen

Wat zijn de resultaten?

 •  Het wandelen heeft een positieve invloed op je lijf; je vetverbranding, je spieren en je longen. Dat is alleen al winst. 
 • Je bent fysiek actiever, minder formeel door de natuurlijke omgeving, meer zintuiglijk aanwezig en dat zorgt voor een toename van creatief denken
 • Het buitenlopen zorgt voor ontspanning en omdat je zelf kan kiezen welk tempo je loopt heeft het een kalmerend effect op je lijf en geest. Dit effect helpt je bij het oplossen van problemen of om ze verkennen
 • Lopen (en gelijk) praten verminderd stress klachten. Er is ontstaat meer plezier, toewijding en zelfvertrouwen
 • Je hebt weer plezier en kan genieten om zo weer energie te krijgen en weer doelen te kunnen maken en te realiseren
 • je bent in het hier en nu, niets anders dan wandelen, je bent ‘aanwezig’

Wandelcoaching is even weg uit  huis, uit de situatie en even uit je hoofd. Je ervaart en onderzoekt alles buiten. Maar wees gewaarschuwd; er is een grote kans op andere gedachten, nieuwe ideeën, dingen anders in te zien, doorbraken, zicht op nieuwe horizon omdat je richting de horizon wandelt. 

"Ik heb een wandelcoachingatraject met Miranda gedaan. In deze sessies heeft zij mij verder geholpen bij het ontdekken van patronen en het creëren van meer balans in mijn leven. Door letterlijk en figuurlijk stil te staan bij bepaald gedrag zijn veel dingen duidelijk geworden en kreeg ik meer grip op de situatie."
startmoment
Marjolein
Manager

Rondom Apeldoorn zijn er veel mogelijkheden tot wandelen. De natuur is bij ons op de Veluwe volop aanwezig. Een wandellocatie is dus binnen handbereik. Natuurlijk is het ook mogelijk om elders in Nederland te wandelen. De locatie spreken we af in overleg. Een wandeling kost € 95,00 en duurt ongeveer 1.5u.

Wil je meer informatie of eerst even kennismaken? Je kan mij bellen op 06-37118980,  mail naar info@startmoment.nl of vul onderstaande contactformulier in.

Vul hier je gegevens in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.