Het leven raast maar door

startmoment

En jij hobbelt er maar wat achteraan. Dat was een paar jaar geleden nog wel anders. Toen stond jij midden in het leven, had alles op een rijtje en  controle. Je had plezier en ging voor jouw geluk. Maar door wat je allemaal hebt meegemaakt, werd je soms uit je evenwicht gerukt of ‘struikelde’ je. Je stond steeds weer op, natuurlijk, je moest verder voor je partner, je gezin, je werk. Maar elke keer merk je dat het zwaarder wordt. Het ene moment meer als op andere momenten. Het voelt alsof je met de stroom mee gaat, maar de richting waarheen je wordt gevoerd voelt niet als jouw bestemming.

 

Tegen de stroom in zwemmen

Dat lukt je nu echt niet. Je hebt de energie er niet voor en je kan het niet, daar ben je van overtuigd. Dat zegt je omgeving ook: “Je hebt het goed zo, waarom moet het anders?”. “Je hebt in ieder geval een baan, dus zit je veilig!”. “Het is toch fijn als je thuis bent en alles loopt mooi op rolletjes?”. Het voelt als vechten tegen de bierkaai, want niemand lijkt naar je te luisteren of te zien hoe je aan het zwabberen bent.

 

Hoe kies je nu weer voor je zelf?

Soms heb je van die momenten, dan voel je je sterk en je weet zeker dat je vanaf  nu weer voor jezelf gaat kiezen. Want je weet als je weer voor jezelf kiest, dat ook jouw omgeving daar beter van wordt. Maar hoe pak je dat dan aan? En hoe ga je dit gevoel vasthouden, de ervaring heeft je geleerd dat een tegenslag jou weer volledig omblaast. En dat is misschien nog wel het vervelendste van alles. Dus hoe pak je dat aan en houd je het vast?

startmoment

Herken je jezelf in het bovenstaande verhaal?

Ook ik heb die periodes gehad van diepe dalen en korte pieken. Ik heb hard moeten werken om mijn eigen overtuigingen achter mij te laten en te accepteren dat het leven mij heeft veranderd. Mijn dromen en idealen van toen ik jong was, die bestaan niet meer in hun oude vorm. Toen ik dat besef nog niet had, vroeg ik mijzelf af: ‘wat moet er nog van mij terecht komen?’ en  ‘wat is mijn doel in het leven?’ Dat zijn lastige levensvragen, zeker als je (nog) niet doorhebt dat het leven je tekent, verandert en daardoor ook je dromen, passies en levensdoel. En die blijven steeds veranderen.

 

Verandering zorgt voor mogelijkheden

Dat betekent zo nu en dan bezinning en bijstelling of verscherping van je dromen en verlangens. Afscheid nemen en rouwen om wat eens was of wat je wilde en niet meer zal zijn of worden. Tegen de stroom in zwemmen of juist toch je mee laten drijven? Keuzes maken of juist het over je heen laten komen. Het omkeren van denken in moeilijkheden naar zien van mogelijkheden. Hoe dan ook, het is belangrijk dat je staat achter wat je doet en waarom je dat doet. Dat begint met houden van jezelf. Lees deze tips eens.

startmoment

 

Dus hoe pak je dat aan?

Wat zeg jij elke dag tegen jezelf? Ben je trots op je jezelf of over hoe je je leven leeft? Of kan je jezelf bijna niet in de spiegel aankijken, omdat je het gevoel hebt niet belangrijk te zijn? Of dat je zo weinig energie hebt, dat je de dag bijna niet doorkomt. Voel jij je iemand waarvoor lachen zelden ruimte is? Je kan door blijven zwabberen en je huidige situatie accepteren of je neemt nú actie. Wil je meteen positieve inspiratie en een zetje in je rug krijgen? Wil jij jouw droom of verlangen weer terug of opnieuw vinden? Ben je klaar om de eerste stap zetten om weer stralend te leven te leven? Dit is het moment om de start te maken.

Ja, ik wil graag stralend mijn leven leven

Een eerste kennismaking is altijd gratis en vrijblijvend


 

startmoment

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.