Vitaliteitscoaching


Vitaliteitscoaching voor Vrouwen

Coaching bij uitdagingen
in het leven

Hoe kan ik je helpen door te coachen op mentale veerkracht, op emotionele stabiliteit en te trainen voor fysieke gezondheid? Welke wijze van coachen past bij jou. Op deze pagina vind je meer informatie. 

Startmoment

Welkom in de wereld van aandacht voor jou

Jou sterker maken op mentaal en fysiek vlak. Dat is waar ik goed in ben. Met mijn aanpak laat ik jou groeien door jezelf te zijn. Ik heb een holistisch kijk op jouw welzijn. Ik kijk naar het gehele plaatje, dus naar binnen en ook van buiten. Want sterke vrouwen mogen ook kwetsbaar zijn. 

Holistische aanpak

Ik geloof in een holistische aanpak voor persoonlijke groei en welzijn. Ik begrijp en heb zelf ervaren dat het verbeteren van veerkracht en zelfvertrouwen niet alleen draait om het aanpakken van specifieke problemen, maar om het in evenwicht brengen van alle aspecten van jouw leven. Mijn “R(h)edia” methode richt zich niet alleen op individuele uitdagingen, maar op het creëren van een holistisch welzijn.

Ik geloof in de kracht van de samenhang tussen mentale, emotionele en fysieke gezondheid. Mijn trajecten en coaching zijn er gericht om deze gebieden in harmonie te brengen, waardoor je de middelen hebt om de obstakels in je leven te overwinnen en een positieve verandering te ervaren. Benieuwd naar hoe een coachtraject kan verlopen? Lees dan hier de case-study van Annelies.

De vitaliteitscoach

Als vitaliteitscoach werk ik met een gecombineerde aanpak, waarbij ik niet alleen kijk naar hoeveel je beweegt en wat je eetgewoonten en patronen zijn, maar ook naar de diepere lagen van je welzijn. Dit zijn onder andere mindset, emoties en veerkracht Deze elementen vormen de kern van je emotionele, mentale en sociale welzijn. Dus, naast het ontwikkelen van gezonde gewoonten (bewegen, eten en ontspanning), begeleid ik jou als vitaliteitscoach je bij het ontwikkelen van een dieper gevoel van vitaliteit in alle aspecten van je leven. Door je fysieke, mentale en emotionele welzijn te bevorderen voor een gebalanceerd en energiek leven.

Welke klachten

Mentale klachten:

zoals laag zelfbeeld, verminderd zelfvertrouwen, rouw, emoties, stress, niet lekker in je vel zitten;

Fysieke klachten:

zoals rondom de overgang, incontinentie, chronische ziekten, ouder worden, niet fit voelen/zijn;

Je wilt, ondanks jouw uitdagingen, voluit leven!

 

Mentale veerkracht

Mentale veerkracht gaat over het vermogen om met uitdagingen om te gaan en stressvolle situaties het hoofd te bieden. Veerkrachtig te blijven in tijden van tegenslag en positief te blijven, zelfs in moeilijke omstandigheden.

Mentale veerkracht kan worden versterkt door middel van mindfulness, meditatie, positieve psychologie en stressmanagementtechnieken. Coachvragen bij het versterken van mentale veerkracht kunnen variëren en zijn afhankelijk van de specifieke behoeften en omstandigheden van jou. 

veerkracht

Emotionele stabiliteit

Emotionele stabiliteit houdt in dat je in staat bent om je emoties te begrijpen, deze te beheersen en effectief om te gaan met ups en downs in het leven. Een emotioneel stabiel persoon heeft de neiging om rustig, kalm en veerkrachtig te blijven, zelfs wanneer ze geconfronteerd worden met uitdagende of stressvolle gebeurtenissen. 

Dit kan worden bereikt door emotionele intelligentie te ontwikkelen, empathie te kweken en communicatievaardigheden te verbeteren. 

Het belangrijkste verschil tussen emotionele stabiliteit en mentale veerkracht is dat emotionele stabiliteit meer gericht is op het vasthouden van emotioneel evenwicht en toepassen in het dagelijks leven, terwijl mentale veerkracht betrekking heeft op het vermogen om te herstellen en te groeien na het ervaren van moeilijkheden.

Fysieke gezondheid

Fysieke gezondheid omvat aspecten zoals voeding, lichaamsbeweging, slaap en algemeen fysiek welzijn. Het zorgt voor de fysieke basis die nodig is om mentaal en emotioneel welzijn te ondersteunen. Regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende slaap zijn enkele van de sleutelfactoren voor het behouden van fysieke gezondheid.

Fysieke gezondheid betekent niet dat je meteen een heel sport en dieet schema moet gaan volgen. Het in beweging komen is al een mooi begin om goed voor jezelf te gaan zorgen. Dat doe je bijvoorbeeld door een goede dagindeling en bijvoorbeeld met wandelcoaching.

welzijn

Personal Training voor Vrouwen

Ik bied coaching om jouw mentale veerkracht en emotionele stabiliteit te versterken, maar ik werk ook graag samen met jou aan je fysieke gezondheid. Krachttraining vergroot je fysieke kracht en zelfvertrouwen. Ook helpt dit bijvoorbeeld bij stressvermindering: regelmatig trainen helpt de stresshormonen te reguleren en positieve chemische reacties in je lichaam te bevorderen. Maar het kan ook ingezet worden als emotionele uitlaadklep voor opgekropte spanning en emoties. 

Personal training biedt een unieke en effectieve manier om je doelen te bereiken door middel van gepersonaliseerde programma’s, individuele aandacht, professionele begeleiding en ondersteuning. 

Verbeter je lichaam op kracht, balans en coördinatie.

Methode R(h)edia

Tijdens een coachtraject zijn onze gesprekken diepgaand en intensief en maak ik gebruik van diverse methoden en tools om jou te begeleiden. Ook zet ik mijn eigen ontwikkelde methode R(h)edia op de achtergrond in. R(h)edia staat voor Rust, (H)Erkenning, Duidelijkheid, Inspiratie en Actie. De verschillende fases zijn bij iedereen anders, maar onbewust worden ze allemaal doorlopen. Het is gericht op het stimuleren van veerkracht bij mensen die misschien wel de motivatie of de mogelijkheden missen om uit zichzelf in beweging te komen. 

Door deze aanpak ligt de nadruk op bewustwording en gedragsverandering. Het gebruiken van de positieve psychologie is een waardevolle toevoeging waardoor deze holistische benadering nog effectiever zal zijn. Ik geloof dat het toepassen van nieuw gedrag in de praktijk, in combinatie met bewustwording van de noodzaak van verandering, de sleutel is tot duurzame groei en veerkracht. 

Soorten Vitaliteit:

  • Mentaal vitaal: emoties en coping
  • Fysiek vitaal: beweging, rust, balans
  • Sociaal vitaal: relaties en communicatie
  • Werk vitaal: vaardigheden, talenten, financieel
  • Zingevend vitaal: zinvolheid, ertoe doen en voldoening

Vitaliteit

Vitaliteit is energie om te leven. Vita staat voor leven. Bij vitaliteit gaat het om een gezonde mentale en fysieke gesteldheid van de mens, dus om de levenskracht die iemand heeft. Een mens kan lichamelijk gezond zijn, maar als de persoon zich mentaal niet goed voelt, kan het zijn dat er een tekort is aan energie om voluit te leven.

Tegenwoordig is een vitaal leven belangrijk. We proberen gezonder te leven, bijvoorbeeld door gezond te eten en te sporten. Maar ook zijn wij steeds vaker bezig met onze mentale gezondheid. We gaan naar yoga of volgen mindfulness voor innerlijke rust, maar we gaan ook sneller naar een therapeut of coach als men zich mentaal niet goed voelt. 

Voor een fijn en gelukkig leven is vitaliteit erg belangrijk. Een ongezonde levensstijl kan invloed hebben op de mentale gesteldheid (vermoeidheid, stress, minder presteren). Wie vitaal wil zijn, moet zorgen voor een balans. Vitaliteit wordt ook wel veerkracht genoemd. Als iemand veerkracht heeft, voelt degene zich mentaal en fysiek in staat om te ondernemen en te doen wat degene wil doen. 

Veerkracht helpt je om beter om te gaan met de mindere momenten in je leven. Momenten die je niet tegen kan houden of uit de weg kan gaan. Het leren meebewegen in plaats van tegen te werken, zorgt voor meer rust en balans in je leven.

Positieve psychologie

Het uitgangspunt van deze psychologie stroming is welbevinden en optimaal functioneren. De ‘normale’ psychologie gaat meer over problemen en hoe klachten minder kunnen worden. Positieve psychologie gaat over krachten en hoe je draagkracht vergroot kan worden. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden en niet te veel naar de onmogelijkheden. 

Mijn persoonlijke en professionele uitgangspunten sluiten hierbij aan: het leven omarmen, met al zijn pieken en dalen, met eventuele beperkingen en binnen de eigen mogelijkheden om zo voluit te leven. Het gaat hierover levenskunst. Levenskunst is iets wat op mijn pad is gekomen en waarbij ik mij prettig voel. Het past bij hoe ik in het leven wil staan en positiviteit zorgt voor een goede balans. Die balans is voor iedereen weer anders en het is een waardevol en verbindend proces om dat samen te onderzoeken vanuit levenskunst en positiviteit.

Vitaliteitscoaching in vogelvlucht

Op deze pagina heb je al veel kunnen lezen over vitaliteitscoaching en alle elementen die daar volgens mij bij horen: mentale veerkracht, emotionele stabiliteit, fysieke gezondheid, positieve psychologie en vitaliteit. In mijn ogen een mooie holistische geheel, samen met mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Ben je nog niet klaar met lezen klik dan hieronder op de link naar mijn blog pagina. Ben je klaar om gehoord te worden en aan de slag te gaan? Klik dan op de button om contact met mij op te nemen. Wil je weten wat mijn aanbod is, klik dan op die button.

Schrijf je in voor het Startmomentje

Als je op de hoogte wilt blijven over vitaliteitscoaching en alles wat er bij komt kijken? Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief. Deze ontvang je dan iedere maand in je emailbox.

Miranda Kalksma

Mijn naam is Miranda Kalksma en ik ben vitaliteitscoach. Maar uiteraard is dat niet het enige wat ik ben. Meer kan je over mij lezen als je op de onderstaande button klikt. Wat je misschien daar niet in leest is dat ik deze website bijvoorbeeld helemaal zelf heb ontwikkelt en heb gemaakt. Hier zitten heel wat uurtjes hard werken in. Ook een uitdaging op zich! Maar dan wel één met een resultaat waar ik zelf heel trots op ben. Mocht er dan ook iets niet kloppen, meld het mij dan gerust. Trouwens iedere vraag of opmerking die je hebt is van harte welkom.