fbpx

30 dagen Wandel- challenge!

Wandel jij de komende 30 dagen mee? Ben je klaar voor een nieuwe gewoonte?

wandelcoaching startmoment

Miranda Kalksma

Ik neem jou mee voor 30 dagen om een nieuwe gewoonte aan te leren. Mee doen, is gratis. Maar wel leuk om te weten dat je meedoet: meld je snel aan. Meer weten, lees dan verder.

Wandelen is makkelijk, veilig en zorgt voor een betere conditie.

Wandelen is een toegankelijke en veilige vorm van lichaamsbeweging die eenvoudig in het dagelijks leven kan worden geïntegreerd. Met minimale risico's voor blessures biedt het een laagdrempelige manier om aan lichaamsbeweging te doen. Regelmatig wandelen verbetert de cardiovasculaire (hart en vatenstelsel) gezondheid, versterkt spieren en botten en helpt bij gewichtsbeheersing.

Bovendien bevordert het de mentale gezondheid door stress te verminderen en de stemming te verbeteren. De flexibiliteit van wandelen maakt het geschikt voor alle leeftijden en conditieniveau, waardoor het een duurzame en effectieve manier is om een betere algehele conditie te bereiken.

30 dagen lang

30 dagen lijken lang, maar je gaat echt niet urenlang op een dag lopen. Ik begrijp dat je vast nog meer dingen te doen hebt. Het is een uitdaging om je in beweging te krijgen.

Ook wat rustdagen

Zelfs goed geoefende wandelaars hebben rustdagen nodig. Dus dat mogen wij ook. Om de zoveel dagen een rustdag, dan heb je de tijd om je voeten even rust te geven. .

En extra oefeningen?

Tijdens deze wandelchallenge houden we het lekker bij wandelen. Maar als jij tussendoor wat stretchoefeningen wilt doen, is dat alleen maar goed!

Hoe werkt het?

Meld je aan!

Aanmelden is niet verplicht, maar wel leuk om te zien wie meedoet. Iedereen kan meedoen, ervaring is niet vereist.

En je krijgt dan de Wandelchallenge kalender toegestuurd via email.

Volg het schema

Om van een half uur naar een uur lang te wandelen kan je via de kalender volgen. Maar aande wat meer geoefende wandelaars heb ik ook gedacht en die wandelen van 45 minuten naar 90 minuten.

#hashtag

Je hebt waarschijnlijk over deze wandelchallenge gelezen via facebook, Instagram of Tiktok. Hoe leuk is het als je af en toe een foto of berichtje plaats bij dat bericht met de hashtag #wandelchallengestartmoment.

Zo ontdekken wie nog meer mee doen en elkaars ervaringen zorgen voor meer motivatie.

Meld je vandaag nog aan en begin donderdag 1 februari (of wanneer je wilt). Deze wandelchallenge is je op het lijf geschreven.