Wereldkankerdag


'Kanker raakt iedereen. Jou dus ook'

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is gecreëerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én voor hun naasten of nabestaanden – te benadrukken.

Op en rond deze dag worden er allerlei evenementen georganiseerd in Nederland. Kijk op de website van wereldkankerdag welke evenementen er zijn en waar ze plaatsvinden.  

Het thema is ‘Kanker raakt iedereen. Jou dus ook’.  Een op de drie Nederlanders krijgt kanker, en die diagnose raakt naast degene met kanker ook zijn of haar sociale omgeving: familie, vrienden, collega’s etc. Je hebt niet alleen kanker, het heeft impact op het gezin, je werkvloer en op alle andere levensgebieden. 

Op deze speciale pagina vind je een aantal mogelijkheden gratis te downloaden. Maar ook zal er op 4 februari (onder voorbehoud) een mogelijkheid zijn om samen kennis te maken. Daar lees je verder op meer over.  Wil je weten welke mogelijkheden is jou en je naasten verder kan bieden? Neem dan eens een kijkje op mijn website, bijvoorbeeld bij Mijn Aanbod

Wandelen in de Kroondomeinen

Ook Startmoment doet mee met de Wereldkankerdag.  Dat doe ik door samen met jou te gaan wandelen in de Kroondomeinen in Apeldoorn.  De wandeling is op 4 februari en we starten om 9.30u.

Ik wil jou uitnodigen om samen met mij en twee anderen een wandeling te maken. Je kan zo kennismaken met mij en ondertussen wandelen we lekker buiten, waardoor je ook weer kennismaakt met wandelcoaching.  We gaan in twee groepjes van twee, waarin we drie keer wisselen van samenstelling.  Zo kunnen we de 1,5meter afstand waarborgen en toch met elkaar wandelen.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Het is belangrijk dat je goede wandelschoenen aandoet, warme kleding (laagjes) en eventueel een regenjas mee. Conditie? Niet nodig, we lopen rustig en zullen regelmatig stoppen om gebruik te maken van de natuur. 

Heb je wel behoefte aan een wandeling in een andere vorm? Meld je dan aan via email (info@startmoment.nl). Dit kan tot 1 februari 2022. Ik heb plek voor 3 personen, dus wees er snel bij. Mocht ik meer aanmeldingen krijgen, dan kijken we naar nog een mogelijkheid. Dit zal echter op een andere datum zijn.  Als je je hebt aangemeld, krijg je een bevestiging van mij met de juiste locatie. 

Uiteraard is het goed om te weten dat de wandeling onder voorbehoud gaat plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de maatregelen die eventueel nog volgen.  Mocht het allemaal niet doorgaan, dan hoor je dat zo spoedig mogelijk van mij. 

Wil je alvast meer weten over wandelcoaching? Kijk dan ook eens op mijn pagina: ‘Een goed lopend gesprek’

"Life is one of those precious fleeting gifts, and everything can change in a heartbeat"

(Onbekend)

Even online in gesprek

Veel evenementen zijn op locatie, overdag en verder weg en kunnen voor sommigen een drempel zijn vanwege vermoeidheid, mobiliteit of angst om steeds weer geconfronteerd te worden met hun ziekte. En zo zijn er misschien veel redenen waarom jij niet naar een evenement kan of wilt. 

In mijn coachtrajecten merk ik dat een luisterend oor heel erg belangrijk is en dat het voor velen erg prettig is om juist gehoord te worden. Gehoord worden zonder tegenspraak, ongevraagde en ongewenste adviezen, zich kunnen uiten zonder bang te zijn anderen te kwetsen. Deze mogelijkheid wil ik jou bieden. Een kort moment vanuit je eigen omgeving via whatsapp of email. 

Heb je een vraag, wil je je verhaal kwijt, wil je een tip etc? Geef je je dan hieronder op. Vrijdag 4 februari van 12.30 tot 15.30 zit ik voor jou klaar achter mijn laptop en telefoon. Je kan mij mailen of whatsappen. Waarom een tijdstip door geven via Whatsapp? Dan weet je zeker dat ik de tijd voor je heb. Wil je samen online via Zoom?  Dat kan je ook aangeven, dan maken we een aparte afspraak op een andere dag. 

Hoe gaat het dan verder? 

Je geeft je op voor 1 februari. Vervolgens hebben wij op 4 februari contact op de manier die jouw voorkeur heeft. Jij begint met mailen of whatsappen. Is jouw voorkeur via Zoom, dan spreken we samen een moment af.  

Wil jij even online in gesprek?

Meld je dan hieronder aan voor 1 februari 2022

Bedankt voor je aanmelding. Je ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging in je email.
:

Als je je hebt aangemeld krijg je een bevestiging in je mailbus. Je kan als je wilt verder kijken op mijn website of misschien wil je wat van mijn blogs lezen? Dan kan hier.

Maak je eigen energiedagboek

Heb je nu geen behoefte aan een luisterend oor of een gesprek, maar merk je wel dat je weinig energie hebt. Wil je eens voor je zelf ontdekken hoe jij je energie inzet en welke aanpassingen je kan maken voor meer energie? 

In het energiedagboek ga je hier mee aan de slag. Je brengt je eigen energiebalans met energievreters en gevers in kaart. Door middel van tips en vragen kom je tot inzichten en kan jezelf al aanpassingen maken om meer energie te krijgen. Daarnaast vind je extra informatie terug in het energiedagboek. Klaar om er zelf mee aan de slag te gaan? Klik dan op de onderstaande knop.

startmoment

Gratis praatplaat

Dit is mijn praatplaat. Met diverse thema’s en wat er allemaal kan spelen als je geraakt bent door kanker. Wil jij deze gratis ontvangen? Klik dan op de knop

praatplaat startmoment

Miranda Kalksma

Mijn naam is Miranda Kalksma en ik ben coach bij kanker. Ik coach onder andere vrouwen als zij last hebben van vermoeidheid bij en door kanker. Met mijn aanpak help ik je beter omgaan met die vermoeidheid, waardoor je meer veerkracht opbouwt en je positiever in het leven staat. 

Door deze ziekte kan je ook het gevoel hebben dat je jezelf kwijt bent geraakt. Je niet meer gezien of gehoord voelen door deze ziekte. Ik help je jouw kwaliteit van leven (of zelfbeeld) te verbeteren, zodat je vol vertrouwen je pad verder vervolgt.

Je doet weer mee!

miranda kalksma startmoment