Miranda Kalksma


Miranda
Kalksma

Wat voor mij belangrijk is

Mijn eigen levensverhaal heeft me gevormd en geleid tot wie ik ben als coach.  Als jong meisje groeide ik op in een gezin vol temperamentvolle mensen en dat heeft een niet altijd positieve stempel gedrukt op mijn jeugd. Ik deed toen enorm mijn best om zo onzichtbaar mogelijk te zijn en werd figuurlijk een stil, klein, grijs muisje.  

Mijn rugzak vulde zich echter met levenservaringen en emoties en hoewel het me aanvankelijk kwetsbaarder maakte, besefte ik al snel dat het me ook sterker maakte. Deze bagage in mijn rugzak gebruik ik nu om anderen te helpen een stap in de goede richting te zetten. Ik heb geleerd dat ik mag zijn wie ik ben en dat wil ik jou ook leren. 

Door de jaren heen heb ik geworsteld met veel uitdagingen en eerlijk gezegd heb ik dat nog regelmatig. En waar ik vroeger mij terug trok en ‘onzichtbaar’ werd, heb ik geleerd om nu er voor te gaan staan en de uitdaging aan te gaan. Niet iedere uitdaging valt te bevechten, maar wel de manier waarop je met de uitdaging om gaat. 

Ik vind het belangrijk dat je je eigen grenzen bepaalt en zo je vermogen vergroot om veerkrachtig in het leven te staan. Niemand is verantwoordelijk voor jouw leven en geluk, behalve jijzelf!

Wie ik ben?

Ik ben Miranda Kalksma, een positiviteitscoach en toegepast psycholoog met passie voor het begeleiden van vrouwen in de leeftijd van 45 en ouder. Waarom? Omdat ik die vrouw zo goed ken;). Mijn doel is niet de wereld te veranderen, maar jou te helpen weer voluit te leven, ongeacht de uitdagingen die het leven je biedt.

In het dagelijks leven woon ik samen met mijn partner en twee volwassen zonen, ook weer in een dynamisch gezin, maar heel anders dan in mijn jeugd. Ik ben naast partner en moeder ook dochter, vriendin en buurvrouw. Deze rollen vervul ik met plezier.

Ik woon inmiddels al weer ruim 26 jaar in Apeldoorn, maar ben geboren in 1972 in het onvervalste papierdorp Eerbeek. Ik lees graag en fröbel graag wat aan; qua creativiteit. Ik ben drie keer in de week in de gym te vinden. Dat is heel bijzonder, want ik vond sporten altijd vreselijk. Ik heb jaren sportscholen etc. gesponsord, maar nadat ik had bepaald dat het tijd werd om een gezonde vitale leefstijl te ontwikkelen, heb ik het sporten zeer serieus opgepakt. Ik geniet daar erg van en merk het niet alleen op fysiek vlak, maar ook mentaal doet het veel met mij. 

Positiviteit en creativiteit

Mijn overtuiging is dat positiviteit een sleutel is tot persoonlijke groei en welzijn. Door te putten uit je eigen sterke krachten en mogelijkheden, kun je groeien en jezelf ontwikkelen. Positiviteit gaat niet alleen over het omarmen van sterke krachten, maar ook over welbevinden, zingeving, hoop en de sprankeling van sterretjes in je ogen. En ik weet dat ook negativiteit een plek in je leven mag hebben, deze emoties hebben we nodig om te verwerken wat we meemaken.

Mijn creatieve geest is altijd actief en ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, of het nu gaat om tekenen, schilderen, collages maken, schrijven, spelletjes spelen, zingen of andere creatieve uitspattingen. Tijdens onze gesprekken is er altijd ruimte voor creativiteit in welke vorm dan ook, want creativiteit en positiviteit gaan hand in hand. Door iets tastbaars te creëren, kun je energie opdoen en dat leidt tot een positief gevoel.

Mijn professionele achtergrond

Ik haal veel voldoening uit het zien van kwartjes die vallen en echte stappen vooruit die worden gezet door mijn clienten. Plezier maken en af en toe lekker lachen maken daar natuurlijk deel van uit, want zowel lachen als huilen zijn essentieel in ons leven en beiden helpen ons vooruit in de verschillende fases en uitdagingen van het leven.

Ik bied je een achtergrond in toegepaste psychologie, coaching op vitaliteit, kanker en positiviteit. Dit alles met een behoorlijke rugzak met persoonlijke levenservaring en werkervaring. Hier is een greep uit mijn professionele achtergrond:

  • HBO Toegepaste Psychologie BAP (gezondheid en ziekte)
  • Personal Trainer (Laudius) / Fitnesstrainer A (Fitvak)
  • Professioneel Coach EQA practioner
  • Vitaliteitscoaching
  • Excellent Coach rondom Kanker PHBO
  • Mindfulness Based Cognitive Therapy trainer
  • Therapeutic Art Life coach 
  • Wandelcoaching training
  • Rouwverwerking
  • Gecertificeerd Disc en Drijfveren specialist 

Nu is het tijd om jouw verhaal te horen

Als jij klaar bent om actie te ondernemen en meer veerkracht in je leven te brengen, zodat je weer voluit kunt gaan leven, ongeacht de uitdagingen die het leven je biedt, neem dan contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek. Of kijk alvast verder op de website om te zien wat de mogelijkheden zijn.  Samen zullen we aan de slag gaan met jouw verhaal en jouw vraag. Jij verdient het om weer te stralen!

Registraties en aansluitingen

emcc logo

Als coach houd ik mij aan de Global code of Ethics van de EMCC.

Aangesloten bij NOBCO (aansluitnummer 5586)

nbtp logo

Register Toegepast Psycholoog (200034)

Aangesloten bij NBTP (Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologen)

logo klachtenportaal

Ik ben aangesloten bij Klachtenportaal Zorg; de klachtenbehandelaar voor zzp’ers in de zorg en kleinschalige zorgvoorzieningen.  Lidnr: 4920

logo zon

Het ZorgOndernemendNetwerk is een coöperatie waarbij ik als toegepast psycholoog en als ambulant hulpverlener ben aangesloten. Dat betekent dat sommige begeleiding via een WMO-indicatie vanuit de gemeente vergoed kan worden. Wil jij begeleiding vanuit ZON vanuit WMO of meer informatie? Info

Kiwa keurmerk

Ik ben officieel geregistreerd in het keurmerkregister van Kiwa. Mijn Keurmerk is onderdeel van Kiwa en is een kwaliteitsregistratie bestemd voor Zelfstandig Ondernemers in de Zorg. Mijn registratienummer is 29219.

https://www.mijnkeurmerk.nl/keurmerkregister/ 

“Een ander is niet verantwoordelijk voor jouw geluk,
dat ben jij alleen.
Accepteer jezelf”
-onbekend-