Ik mag zijn wie ik ben, omdat ik ben wie ik ben


Ik ben coach bij kanker en toegepast psycholoog en ik heb de vurige wens de wereld een beetje mooier te maken. Niet als wereldverbeteraar, maar door jou weer te laten stralen. Ook jij draagt de vonkjes van levenslust en passie in je. Ik help je die vonkjes aan te wakkeren, want het is tijd dat je weer voluit gaat leven, ongeacht de uitdagingen die het leven je geeft.

miranda kalksma startmomentIk mag zijn wie ik ben; net als jij!

Ik ben Miranda Kalksma (1972), moeder, partner, coach en toegepast psycholoog. Als jong meisje woonde ik in een gezin vol mensen met veel temperament. Dit heeft zijn stempel gedrukt op mijn jeugd en werd mijn “bagage in de rugzak” steeds voller. Eerst maakte mij dit kwetsbaarder, maar ik zag en merkte dat het mij ook sterker heeft gemaakt. Ik mag zijn wie ik ben, omdat ik ben wie ik ben.

Emoties

Mijn levenservaring en kennis heb ik al vaak gebruikt om anderen te helpen een stap in de goede richting te zetten.  Zeg maar gerust dat ik daarvan geniet.

Plezier maken en af en toe lekker lachen; dat hoort er ook bij. Een lach en een traan zitten dicht bij elkaar, beide emoties helpen je verder binnen alle fases van het leven. De negatieve emoties zorgen dat je kunt ´helen´ en de positieve emoties geven je weer de kracht. 

Positiviteit en creativiteit 

Ik geloof in positiviteit. Vanuit de eigen sterke krachten en mogelijkheden kan iedereen groeien en zichzelf ontwikkelen. Positiviteit gaat over sterke krachten, maar ook over welbevinden, zingeving, hoop, sterretjes in je ogen, etc.

Creatief bezig zijn, dat vind ik heerlijk. Voor  mij is creatief; tekenen, schilderen, collages of moodboards maken, schrijven, spelletjes, zingen, coachkaarten en zo kan ik nog veel meer opnoemen. Tijdens onze gesprekken is er ruimte voor creativiteit in welke vorm dan ook. Creativiteit en positiviteit vullen elkaar heel goed aan. Door iets te maken wat tastbaar is, krijg je energie, wat je vervolgens weer een goed gevoel geeft.

startmoment vonkjesVonkjes van levenslust en passie 

Ik heb er jaren over gedaan om te zien wie ik ben en te beseffen dat ik er ook mag zijn. Ik heb het gloeiende vonkje in mij laten groeien tot een grote, heldere vlam. Ik groei verder tot een groot kampvuur, waarbij kleine vonkjes vuur kunnen wegdwarrelen. Deze vonkjes vuur zijn het begin van jouw grote vlam en dit wordt uiteindelijk ook weer een groot kampvuur. Hierdoor ga jij weer stralen en krijg je sterretjes in je ogen! Je vervolgt je weg weer vol levenslust en passie.

 

Waarom coaching bij kanker?

Ik heb niet bewust voor coaching bij kanker gekozen. Het voelt meer dat het mij heeft gekozen toen ik geconfronteerd werd met persoonlijke ervaringen met kanker. Ik merkte dat voor hen het overleven van een wonder werd overschaduwd door uitdagingen die voortvloeiden uit de behandeling en de ziekte. Maar ook de uitdaging om de verbinding met elkaar te blijven houden, wat niet altijd lukte. Het zorgde daardoor voor nog meer emotionele ‘strijd’.  Ik merkte dat dit niet alleen voor degene die ziek was, maar ook voor de naasten en nabestaanden.

 Zo, nu is het tijd voor jouw verhaal. Wanneer begint jouw startmoment?

Fijn dat je even de tijd nam om wat over mij te lezen. Maar nu is het tijd voor jou. Wil je eerst zelf kijken naar wat de mogelijkheden zijn? Klik dan op de knop: Ja, ik wil starten. Wil je eerst meer weten? Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek, dan gaan we met jouw verhaal, jouw vraag aan de slag.

Ben je klaar voor jouw startmoment?

Ja, ik wil starten

Ga je mee?

Ik wil kennismaken

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend

Wil je weten wat men over mij zegt? Klik dan hier!


Opleidingen en trainingen:

Ik ben afgestudeerd als Toegepast psycholoog met als specialisatie gezondheid en ziekte. Mijn coachopleiding is op practioner niveau bij een NOBCO gecertificeerd instituut. Mindfulness (MBCT) pas ik toe (bij behoefte) ter ondersteuning binnen een coachsessie. Door de jaren heen heb ik meerdere trainingen en opleidingen afgerond. Zo heb ik een specialisatie als excellente coach bij kanker (PHBO), maar ben ik ook geschoold als/in Therapeutic Art life coach, wandelcoaching, rouwverwerking en vitaliteitscoaching. Door deze mix heb ik altijd tools en middelen om aan de slag te kunnen. 

Nobco aansluitnummer 5586

EMCC_logo_netherlands[1]

Als coach houd ik mij aan de ethische gedragscode van de NOBCO.

NBTP lidnummer TPL2012100442

logo_transparant[1]

Register Toegepast psycholoog (200034) 

Startmoment

Ik ben aangesloten bij Klachtenportaal Zorg; de klachtenbehandelaar voor zzp’ers in de zorg en kleinschalige zorgvoorzieningen.  Lidnr: 4920


Samenwerkingen:

Het ZorgOndernemendNetwerk is een cooperatie waarbij ik als toegepastpsycholoog en als ambulant hulpverlener ben aangesloten. 

Ieder jaar op 4 februari is het Wereldkankerdag. Op de website wereldkankerdag.nl  kunnen organisaties zich aanmelden om op deze dag te laten zien wat zij te bieden hebben voor hen die geraakt zijn door kanker. 

Startmoment draagt een warm hart toe aan:

Het Oncologie Netwerk Apeldoorn, het netwerk van zorgverleners die samenwerken in de eerstelijns zorg in Apeldoorn en omstreken. voor meer informatie klik hier.

 Dutch Leaders

Startmoment Gezondheidszoeker


 

 
 

 Een ander is niet de reden voor jouw geluk. Accepteer jezelf. -onbekend-