Wandel je in beweging


Wandel je in beweging

Goed lopend in gesprek

Wandel je in beweging

Wandelcoaching is coaching tijdens het wandelen. Het grootste verschil zit hem de in omgeving, namelijk dat je niet in een stoel zit, maar buiten bent en bij voorkeur in een natuurlijke omgeving. Een groot voordeel van wandelcoaching is dat het naast elkaar wandelen ruimte biedt voor meer openheid. Je durft beter te vertellen wat er speelt, want niemand zit tegenover je en kijkt  je aan. Stiltes, omdat je even moet nadenken, zijn tijdens een wandeling eerder normaal dan vervelend. Daarbij geeft het lopen meteen het gevoel dat je in beweging bent, wat het innerlijke proces ook in beweging brengt. De natuur biedt talloze mogelijkheden om binnen je eigen thema’s te gebruiken en je gedachten beeldend te maken.

startmoment wandelcoaching

Met elke stap een stukje dichterbij een veerkrachtige toekomst. 

“Voordat we beginnen met wandelen, blijven we nog even staan. Soms is de gejaagdheid van de dag nog aanwezig, maar met een ademhalingsoefening ontspannen we en laten we de onrust van ons afglijden. Daarna starten we met rustige ademhaling, heldere ogen en ontspannen schouders onze wandeling”.

Stimuleert en ontspant

Buiten zijn stimuleert het lichaam en geest om te ontspannen. Het is meteen een goede workout en zorgt dat je bloedsomloop goed op gang blijft. Jouw zintuigen worden gestimuleerd door de geuren, kleuren, veranderende omgevingen, de wind in je haar, de zon of de regen in je gezicht. Moeilijke onderwerpen zijn makkelijker te bespreken tijdens het lopen, omdat je elkaar namelijk niet hoeft aan te kijken. Het daadwerkelijk in beweging komen is makkelijker vanwege je al actieve houding. De natuur helpt jou om woorden te geven aan je innerlijke processen en gevoelens. De veranderende omgeving stimuleert je om anders te kijken, denken en te handelen.

 

startmoment
"Ik heb een wandelcoachingtraject met Miranda gedaan. In deze sessies heeft zij mij verder geholpen bij het ontdekken van patronen en het creëren van meer balans in mijn leven. Door letterlijk en figuurlijk stil te staan bij bepaald gedrag zijn veel dingen duidelijk geworden en kreeg ik meer grip op de situatie."
Marjolein
Manager

Rondom Apeldoorn

Wandelcoaching is even weg uit huis, uit de gebruikelijke situatie en even uit je hoofd. Alles wordt ervaren en onderzocht in de buitenlucht. Maar wees gewaarschuwd; er is een grote kans op andere gedachten, nieuwe ideeën, dingen anders zien, doorbraken en zicht op nieuwe horizon, omdat je richting die horizon wandelt.

Rondom Apeldoorn zijn er talloze mogelijkheden om te wandelen en de natuur is op de Veluwe volop aanwezig. Een wandellocatie is dus binnen handbereik. Natuurlijk is het ook mogelijk elders in Nederland te wandelen. De locatie spreken we af in overleg, maar houd dan wel rekening met reiskosten die ik zal maken. Een losse wandeling van maximaal 1.5 uur kost €95,00* (vrijgesteld van BTW).

*Voor bedrijven is het tarief van €135,00 van toepassing vrijgesteld van BTW. Dit bedrag betreft een ‘losse’ wandelcoachsessie.

Wandel je in beweging traject

Als je een diepere verkenning wilt, kun je kiezen voor het wandelcoach traject, dat bestaat uit 6 wandelsessies van maximaal 1.5 uur. Dit lijkt misschien lang, maar naast het wandelen staan we regelmatig stil om oefeningen te doen, om stilte te ervaren of om rustig te praten. Aan het begin hebben we een telefonisch intakegesprek om je coachvraag helder te krijgen. Dit wordt ons startpunt. De basis van iedere sessie is Rust, (H)Erkenning, Duidelijkheid, Inspiratie en Actie en deze elementen komen steeds weer terug in combinatie met jouw coachvraag en doelen. Af en toe krijg je thuisopdrachten om aan te werken, veelal opdrachten ter bewustwording of om te oefenen met wat je anders wilt.

De wandelcoaching vindt eens in de twee weken plaats in de prachtige natuur rondom Apeldoorn. De investering voor het wandelcoachtraject is €550,00* (vrijgesteld van BTW).

*Voor bedrijven is de investering in het wandelcoachtraject € 795,00 vrijgesteld van BTW

Wat zijn de resultaten van wandelcoaching?

  • Het wandelen heeft een positieve invloed op je lichaam; het verbetert je vetverbranding, versterkt je spieren en longen.
  • Je bent fysiek actiever en meer in contact met je zintuigen, wat leidt tot creatiever denken.
  • Buiten zijn zorgt voor ontspanning en omdat je zelf je wandeltempo bepaalt, heeft het een kalmerend effect op je lichaam en geest. Dit helpt je bij het oplossen van problemen.
  • Wandelen en praten verminderen stressklachten en vergroten plezier, toewijding en zelfvertrouwen.
  • Je herontdekt plezier en krijgt energie om nieuwe doelen te stellen en te bereiken.
  • Je leeft in het hier en nu, volledig aanwezig in het moment.

Ben jij op zoek naar beweging in zowel lichaam als geest? Wandelcoaching biedt je de kans om in de natuur, al wandelend, tot nieuwe inzichten te komen.

Meld je aan voor Wandelcoaching

Wil je meer informatie, je aanmelden of eerst even kennismaken? Je kan mij whatsappen op
06-37118980, mail naar info@startmoment.nl (doe dit ook als het niet lukt om het formulier te verzenden) of vul onderstaande contactformulier in. 

Geef hier jouw keuze aan en vul eventueel aan met opmerkingen of vragen.

Nog niet helemaal zeker of wandelcoaching wat voor je is?

Kijk nog eens verder op deze pagina