Testimonials


Wat ze over Startmoment zeggen

Testiomonials zijn heel persoonlijk. Ze geven een korte impressie hoe iemand het contact, een traject met mij heeft gevonden. Hoe zij mij als coach (bij kanker) hebben ervaren en/of de resultaten die zij hebben bereikt. 

Vooraf voelde het alsof ik alle ingrediënten des levens wel had. En ik wist wel ongeveer hoe het resultaat zou moeten zijn. Maar het voelde zo lastig om het recept te vinden. En Miranda heeft mij geholpen de spullen op volgorde te leggen, zodat ik er een lekker taartje van kan gaan bakken. Miranda dacht met mij mee, maar ik moest het zelf concreet maken. Zij liet mij zelfstandig denken. Zij heeft mij ook geleerd dat ik er mag zijn.

Ilse (Hardewijk)

‘Als rouw je raakt op de werkvloer’. Ik vond de bijeenkomst bijzonder
en waardevol. Nogmaals hartelijk dank.

Manager Team Visio (Nijmegen)

Miranda is een plezierig mens. Zij geeft veel ruimte om te praten en luistert uitstekend. Zij heeft mij de nodige bagage gegeven om de gezondheidsproblemen met mijn echtgenoot wat beter te hanteren. Het buiten zijn geeft een extra dimensie en maakt daardoor alles luchtiger. Als mantelzorger een echte verademing
Het was goed zo.

Ineke Daub (Apeldoorn)

Ik heb een wandelcoachtraject met Miranda gedaan. In deze sessies heeft zij mij verder geholpen bij het ontdekken van patronen en het creëren van meer balans in mijn leven. Door letterlijk en figuurlijk stil te staan bij bepaald gedrag zijn veel dingen duidelijk geworden en kreeg ik meer grip op de situatie. Miranda was absoluut een betrokken coach. Ik voelde me veilig bij haar en had het idee dat ik alles kon bespreken. Ik werd niet veroordeeld.

Marjolein (Utrecht)

Ik heb een VIP workshop bij Miranda mogen volgen; en dat kan ik iedereen aanraden! Allereerst weet Miranda mij op mijn gemak te stellen, en doordat ze me goed begrijpt en aan voelt, stuurt ze het gesprek de kant op die ik nodig heb! Fijntjes vraagt ze door, net zolang ik tot mijn kern kom. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt! Veel herkenbare dingen komen naar boven, en ook al voelt het soms wat ongemakkelijk, het is toch heel fijn om deze inzichten te krijgen! Want het verklaart zo veel. Tot slot mocht ik een moodboard maken. Van alles wat ik heb opgeschreven, waar we het over gehad hebben. Voor mij een vaag begrip, maar ik begin gewoon. En uit het niets ontstaat er toch zo’n mooi, uniek verhaal op het bord! Mijn bord, mijn moodboard! Elke dag kijk ik er even naar. Het herinnert mij aan een hele bijzondere workshop, en aan mezelf! Het laat me zien dat ik er mag zijn, dat mijn verleden er mag zijn, dat ik in het hier en nu mag zijn, en dat ik mag groeien naar de toekomst; MIJN toekomst!

Lieve Miranda; ik vind jou een bijzonder en tof mens! Jij maakt écht het verschil! Ik vind je integer, krachtig en empathisch. Ik hoop dat je veel mensen mag begeleiden naar hun eigen kern!

Annemieke (Almelo)

Ik vond het erg leuk dat ik een online ontdekkingssessie met Miranda gewonnen had op het Borstkankersymposium.
Super handig dat het zo via de laptop lekker thuis kon. Fijn dat ze goed naar me luisterde en mij adviezen gaf waar ik echt iets mee kan.
Ik vond het prettig om met haar te praten, ze was meelevend, duidelijk, vriendelijk, belangstellend en attent.

Trees Wieremga (Amersfoort)

De reden dat ik naar Miranda ging was dat ik meer plezier en voldoening in mijn werk zou vinden. Wat wil ik en waar ben ik goed in. Miranda heeft mij leren accepteren dat ik ben wie ik ben. Ze heeft me rust gegeven en goed inzicht in mezelf.  Ze heeft me een stip op de horizon gegeven waar ik in alle rust naar toe kan werken. Het heeft me steviger gemaakt en meer in balans. Als je wil loslaten dan kun je loslaten. Ook liet ze me zien dat je niet alleen rouwt als iemand overlijdt maar dat afscheid nemen in vele facetten van het leven zit en dat dat ook rouwen is. Toen ik er op die manier naar leerde kijken kon ik mijn gevoelens en emoties beter begrijpen en gaf ook dat rust.

Ik ben heel tevreden over de aanpak van Miranda. Ze heeft me een veilig en vertrouwd gevoel gegeven. Het antwoord op je vragen zit altijd in jezelf je moet het alleen leren zien.

Inge (Apeldoorn)

Terugkijkend op de online ontdekkingssessie vond ik het makkelijk om met Miranda te communiceren, ging als haast vanzelf. (Op de technische kant na dan, maar dat was vlot aangepast!).
Ik voelde geen drempel bij haar om over mezelf te vertellen, en ik vond dat zij goed oppikte waar de essentie zat. Ook de tip zal ik zeker oppakken! Ik denk dat zij zich goed kan verplaatsen in een ander, en zowel praktische als andere dingen helder kan schetsen, en deze zodanig aanreikt dat de ander (ik in dit geval) er wat mee kunnen.

Marloes van Esterik (Lelystad)

Ik vond het lastig om met de ziekte van mijn man om te gaan. Ik voelde mij daardoor ook minderwaardig. Door onze gesprekken durf ik het nu beter van mij af te schrijven en af te praten. Miranda was altijd erg betrokken en haar inzet is fantastisch.

Teunie (Apeldoorn)

In de woonkamer! Ik was eerst wat sceptisch over dat de coachsessie in de woonkamer van Miranda was, maar later bleek dit juist goed laagdrempelig. Mijn werkplezier is weer terug! Ik was op zoek naar meer werkplezier en vroeg mij af of ik wel op de juiste plek zat. Miranda zorgde ervoor dat ik mij veilig voelde en daardoor alles kon zeggen wat ik wilde. Door door te vragen raakte zij een dieper liggende emotie bij mij, wat goed aanvoelde. Ik leerde trots op mijzelf te zijn en niet te kritisch voor mijzelf te zijn. En die werkplek? Daar zit ik zeker nog op mijn plaats, nadat ik wat veranderingen en stappen heb ondernomen.

Marcel (Zwolle)

Ons contact was echt wel weer een eyeopener. We zijn dan wel in het diepe gesprongen, maar als er teveel omheen gedraaid wordt dan werkt dat bij mij zeker niet altijd. Ik wil graag direct naar de het “probleem” en dat oplossen. Dus ik vond het wel prettig. Ik voelde mij op mijn gemak, waardoor ik zo open was. Ik ben zeer tevreden over de coaching. Ik ben goed aan het denken gezet , sommige dingen waren al wel bekend, maar andere toch ook heel verrassende uitkomsten.

Tanja (Apeldoorn)

Ik heb het wandelcoachtraject met Miranda gedaan en heb dit als erg prettig ervaren. Ik wilde me beter voelen en kwam er zelf niet uit. Dit is zeker bereikt. Ik voel me niet meer verloren en het gaat een stuk beter. Zij heeft veel geluisterd en goede adviezen gegeven. Ik voel me nu weer veel beter en heb handvatten gekregen waar ik in de toekomst ook mee aan de slag kan. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb.

Ariënne (Apeldoorn)

Workshop Positief denken en doen
  • Het was interactief en gaf je een ervaring van positief denken ipv vooral tips. Dat werkte heel goed!
  • De confrontatie met jezelf, ontdekking en ervaren van wat men je probeert te leren (doordat je er zelf actief mee bezig bent).
  • Iedereen stelde zich open, misschien ook door de kleine groep en cirkel.
  • De interactiviteit, bezig zijn met positiviteit.
Aantal deelnemers Jong Achmea (Apeldoorn)
“Wat is Miranda een hartelijk en warm persoon. Ik voelde mij meteen op mijn gemak bij haar. En ik denk dat dit een mooie gave is als je coach bent,
de gave om iemand het gevoel te geven dat je welkom bent, dat je mag zijn zoals je bent. Miranda was goed voorbereid op deze workshop en had al het 1 en ander voor mij uitgewerkt waarbij zij hele heldere toelichting gaf.  Tijdens het praten en vragen stellen, moest ik soms best wel even diep gaan bij mijzelf, maar ik deins daar niet voor terug. Eigenlijk heel erg mooi om eens zo bewust stil te staan bij  jezelf. En Miranda stelt de juiste vragen, met de juiste toon.  Ze is niet opdringerig,  ze is juist heel behulpzaam, en helpt je echt om dingen voor jezelf helder te krijgen. 
Ik wil Miranda in het zonnetje zetten. Want dat verdiend Miranda vandaag.  Want jij Miranda, hebt mij vandaag laten zien hoe jij kan inspireren, hoe jij iemand zijn of haar eigen kracht kan laten vinden.  Je mag heel trots zijn op jezelf Miranda. Ik vind je een heel mooi mens, met een fantastische mooie wens:  “jou weer te laten stralen”. 

Deze testimonial is wel heel bijzonder. Bea heeft er zelf een blog over geschreven: http://beahaarwereldje.blogspot.com/2020/03/in-het-zonnetje.html

Bea (Ommen)

Ik ben zeer tevreden over de aanpak vanuit Startmoment/Miranda Kalksma. Ik heb bij Miranda een online coachingstraject gevolgd. Eigenlijk kwam dat op het goede moment. Ik worstelde met mijn moeheid na het traject van kanker. De kanker is uit mijn lichaam en je denkt dat je alles weer aan kan. Totdat ik in de gaten kreeg dat ik nog midden in de verwerking zit/zat. Je denkt dat je alles weer aan kan, totdat je merkt dat dat niet lukt. Ondanks scepsis dat online coaching niet zo bij mij pastte (meer door onbekend maakt onbemind) moet ik zeker zeggen dat het me goed bevallen is. Ik kan het een ieder aanraden!

Wilfried Buijs (Eerbeek)

“Miranda gaf mij handvatten om het moederschap op mijn manier vorm te geven. Ik waardeerde de warme band die ik opbouwde met Miranda. Mede daardoor kreeg ik weer zelfvertrouwen in het leven. Ik kon weer gewoon moeder zijn. En uiteindelijk ook weer genieten van mijn kindje.”

Marieke (Eerbeek)

Ik kwam bij Miranda omdat ik wilde leren omgaan met de gevolgen van mijn nieuwe situatie, namelijk de ziekte en de gevolgen ervan. Het voelde vertrouwd en prettig om met Miranda in gesprek te zijn. Haar insteek van haar aanpak was dat ze keek naar wat ik nodig had. Ik ben heel tevreden en wat zij mij heeft geleerd is vertrouwen te hebben in mijn eigen instinct.

Suzan (Apeldoorn)

Ik heb online via Zoomlink ‘Mijn ontdekkingssessie’ met Miranda gehad. Dit gesprek verliep heel gezellig en voelde goed aan. Miranda heeft mij een aantal goede tips gegeven met betrekking tot mijn re-integratie, die ik zeker ga meenemen.

Ilona Willemsen

Vanuit een niet werkende situatie was ik op zoek naar het beroep dat bij mij paste, op wat voor manier dan ook. Ik vond Miranda erg prettig in de omgang, heel vertrouwd en eerlijk, ze kwam snel ’to the point’ bij mij, maar zette me wel aan het denken als ik me er te gemakkelijk vanaf wilde maken. Er werd niets overhaast en het hele traject werd grondig aangepakt. Miranda zorgde ervoor dat ik zelf ging nadenken (wat ik erg lastig vond). Haar aanpak en humor sprak mij erg aan en zo werd het hele traject bijna ‘gezellig’, waarbij Miranda ervoor zorgde dat ik mijn doel niet uit het oog verloor. Ik ben tevreden, omdat ik gekomen ben bij de opleiding (doktersassistente) die ik graag wil gaan doen. Het belangrijkste wat ik van haar heb geleerd is: “Durf te staan voor wie je bent, durf uit te komen voor wat je wilt en durf te zeggen dat je mooi bent zoals je bent”.

Mirka (Apeldoorn)

Ik wilde inzicht in wat mij belemmerde in de stappen die ik nog wilde maken binnen mijn eigen onderneming. Ik bleek voldoende te hebben aan één coachsessie van Miranda. Het was een eyeopener dat ik eerst de tijd en ruimte voor mijzelf moet nemen. Het gesprek was spontaan en toch heel doelgericht.

Miriam (Apeldoorn)

“Ik heb deelgenomen aan de workshop Ontdek mijn talent. Deze workshop heeft ervoor gezorgd dat ik een bevestiging kreeg op hetgeen wat ik al van mijzelf al wist. Daarnaast ben ik tot nieuwe inzichten gekomen en concrete afspraken met mijzelf gemaakt! Dit wordt het jaar dat ik mijn talenten bewuster in kan zetten. Op de momenten dat ikzelf even vastliep, kon Miranda mij stimuleren door de juiste vragen te stellen om verder te denken. Dit heb ik als erg prettig ervaren.”

Linda (Apeldoorn)

“Bewuster van mijn leven. Samen met mijn zus en vriendin hebben wij een ‘positiviteitsreis’ gemaakt met Miranda. Van te voren wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten en ik heb het gewoon over me heel laten komen. Nu, na de gezellige ochtend, vind ik het een aanrader voor iedereen die zich wat bewuster wil worden van het leven….van jouw leven. In deze ochtend sta je stil bij wat JIJ wilt, welk pad JIJ wilt volgen, zonder rekening te houden met de dagelijkse beslommeringen. Dit werkt heel verhelderend en motiverend. Ik zie het als een cadeautje aan mezelf….En mijn moodboard herinnert mij aan deze gezellige en nuttige ochtend en helpt mij in de toekomst bij het maken van keuzes die op mijn pad komen”.

Anne (Apeldoorn)

Ben je nieuwsgierig geworden naar wie ik ben of welke mogelijkheden er zijn? Klik dan hier onder op jouw keuze.

Miranda Kalksma

vitaliteitscoach en toegepast psycholoog

Werk met mij

Voel je gehoord