Samen maken, samen zijn


Samen iets maken en meteen samen zijn.

Samen maken, samen zijn is een workshop waarbij je een tastbare herinnering maakt. Een afscheid, afsluiting van je ziekte periode, de verwerking, het begin van een nieuwe fase of gewoon even een moment samen vastleggen.

Door het te verbeelden; in dit geval door middel van een moodboard, heb je de kans om er even samen stil bij te staan. Misschien helpt het om de balans op te maken, kan je bewust worden van hoe je nu in het leven staat of hoe je nog van het leven gaat genieten. Het verbeelden geeft ook ruimte om het te verwoorden. Het beeld helpt letterlijk en figuurlijk om het gesprek te voeren.

Soms wil je iets afsluiten of juist opnieuw beginnen. Maar hoe?

Het verbeelden gebeurt door middel van een moodboard. Dat kan door te knippen, plakken, tekenen, schilderen; met kwasten of met je handen, 3D enzovoort: het gaat zo als jij dat wilt. Je kan de workshop samen met je gezin doen, met je familie, vrienden, collega’s of een combinatie.  Maar je kan ook met een groep iets maken als cadeau voor iemand; als een persoonlijke verrassing. Het thema bepaal jezelf. Je kan kiezen om samen één groot moodboard te maken of allemaal een eigen kleiner moodboard.

Rouwverwerking

Creatieve werkvormen, zoals deze moodboard kan helpen bij jouw rouwverwerking. Rouw is een emotionele reactie na het verlies van iemand die je dierbaar is of de fase waarin jezelf zit door ziekte. Verlies van iemand, het leven of functioneren, maar ook verlies bij scheiding, werk of functie, hier komt ook rouw bij kijken. Rouwen geeft veel emoties en is zowel mentaal als fysiek zwaar. Verdriet en verlies zijn de keerzijde van liefde en vriendschap. Maar ook van trouw en loyaliteit.  Verlies en rouw vragen om tijd. Een moodboard alleen of samen met anderen maken kan ondersteunend werken. 

startmoment

Het klinkt zo zwaar

Een moodboard maken over mijn of iemands ziekte. Misschien gaat het over doodgaan of om te  overleven en doorleven. Juist dan zorgt het samen creatief bezig zijn voor een wat luchtigere toon. Het voelt ontspannen en door de beelden volgen het gesprek vanzelf. Je maakt samen een herinnering, want daar kan je nooit genoeg van hebben. Laat je verrassen, want ondanks het thema dat speelt, zal je ook veel plezier hebben.

Wat je nog moet weten

 • Belangrijk: je hoeft niet creatief te zijn…..;
 • Wil je een persoonlijk moodboard maken? Dan is de groepsgrootte het prettigst met min. 3 tot max. 6 personen;
 • Wil je met een groep één moodboard maken voor een ander? Dan is de groepsgrootte het prettigst min. 4 tot max. 8 personen;
 • De workshop duurt ongeveer 3 uur en is inclusief materialen;
 • Het moodboard gaat uiteraard mee naar huis;
 • Ik maak foto’s voor een extra herinnering; deze worden digitaal doorgestuurd;
 • Een workshop is niet compleet zonder koffie, thee, water en uiteraard het nodige te snaaien….

Moodboard voor jezelf

startmoment

Een moodboard voor jezelf of samen

Investering per persoon:

 • € 35,00 (persoonlijk moodboard 50×50)
 • € 29,50 (gezamenlijk moodboard 90×120)
 • inclusief digitale foto’s van jullie en elkaars moodboards

Minimaal 3 tot maximaal 6 personen 

 

Moodboard voor elkaar

startmoment

Een moodboard als persoonlijke verrassing voor een speciaal iemand

Investering per persoon:

 • € 29,50 (gezamenlijk moodboard 90×120)
 • inclusief digitale foto’s van jullie en het moodboard. Deze worden later doorgestuurd via de mail.

Minimaal 4 tot maximaal 6 personen

 

Wil je meer informatie, heb je een andere suggestie of wil je een afspraak voor een workshop maken? Neem dan contact op met mij via onderstaande formulier:

Vraag hier meer informatie of meld je aan voor de workshop.
Aanmeldingformulier workshop
startmoment