Afscheid nemen

startmoment

Na zes jaar is het dan eindelijk zover; ik ga afscheid nemen van mijn orchidee. Nee niet in mijn woonkamer, of eigenlijk in mijn keuken, want daar staat die van mij al jaren te pronken. Maar van de orchidee op mijn website. Door de jaren heen heb ik deze gebruikt als herkenning op mijn website. Vragen over wat er de betekenis van was, elke keer geduldig uitgelegd. Maar vorige week kreeg ik weer die vraag en toen was het klaar voor mij. Hij gaat weg; het is tijd voor een afscheid.

Kwetsbaar maar sterk

Ik kreeg het idee van de orchidee, omdat ik ooit ergens had gelezen dat een orchidee een ingrediënt was van een kankermedicijn. Hoe mooi was dat! Zo’n mooie bijzondere bloem, die bestaat uit (even opgezocht) drie kelkbladen en drie kroonbladen. Ik vind dat een orchidee er sereen en kwetsbaar uit ziet, maar als je ze aanraakt voelt het blad ietwat ruw en dik aan. Hier vond ik ook een overeenkomst met mensen die kanker hebben. Ze zien er vaak kwetsbaar uit, maar zijn sterker dan je denkt.

Consequenties voor huisstijl

Na zes jaar trouwe dienst ga ik mijn orchidee dus vervangen door een andere foto, die nu meer passend is bij mij en Startmoment. Ik weet op het moment dat ik dit schrijf nog niet goed wat ik wil. Ga ik voor ‘donker’ qua emoties of ga ik voor ‘licht’ qua voluit leven? Tja, dat is nog wel even een lastige. Een voordeel van een website is dat ik daarop kan veranderen, zoveel ik maar wil. Maar het weghalen van de orchidee heeft wel gevolgen voor mijn visitekaartje en folders. Daar staat namelijk in vol ornaat de mooie witte orchidee op. De link met de website is dan wel weg. Maar goed, hoe vaak geef ik nu nog een visitekaartje weg? Zelden, niet eens door corona hoor. Nee, we pakken de mobiel erbij; zullen we linken? Ik heb je een linkverzoek gestuurd hoor! Geen kaartje ontvangen of weggegeven en toch een contact gemaakt. Verder gaat elkaar volgen of liken ook vooral via social media en wissel je telefoonnummers uit om te bellen of te whatsappen. Dus eigenlijk hoef ik in de visitekaartjes geen probleem meer zien. Maar dan de folder… Nou die zet ik wel verder in mijn jaarplanning. Op dit moment is er toch weinig mogelijkheid om je folders mee te geven.

Emotie of uitstraling

Nog even terugkomend of ik ga voor donker of licht; emoties of voluit leven. Beide geen onbelangrijk thema in mijn coaching en website. Het één kan niet zonder het andere. Zonder emotie geen voluit leven, geen voluit leven zonder emotie. Maar hoe ga ik die combinatie in mooie foto’s vastleggen? Het is allemaal zo persoonlijk en ik heb ook niet de illusie dat ik aansluiting vind bij iedereen. Dat wil ik en kan ik ook niet. Toch is het belangrijk om, de voor mij, juiste foto’s te gebruiken. Zonder dat het gelikt eruit komt te zien of dat het een onpersoonlijke uitstraling krijgt. Je merkt al het is nog best een lastige keuze voor mij om te maken, dus het afscheid duurt nog iets langer dan gedacht. Maar misschien prikkelt het jou om zo nu en dan weer even een kijkje te nemen op mijn website.

Heb jij misschien een tip of inspiratie voor foto’s op mijn website of heb je een op- of aanmerking? Laat het mij dan weten! 

startmoment