De week tegen pesten


 

Van 19 tot 23 september is het de week tegen Pesten. Dit is gericht op pesten op school. Een goed initiatief.

Ik werd ook gepest op het middelbare onderwijs; de reden? Ik zat op ballet en liep heel recht, daardoor vonden een aantal klasgenoten mij arrogant. Gelukkig had ik een mentor die ingreep en ik heb verder een leuke schooltijd gehad. De reden om gepest te worden is altijd onzin. Gepest worden is vreselijk. Maar er is niet altijd iemand die voor je opkomt. Vaak gebeurt het pesten stiekem. Dus de aandacht die eraan gegeven wordt kan ik alleen maar toejuichen. De gevolgen van pesten kunnen effect hebben tot ver in de volwassenheid. Of heeft zelfs desastreuze, verdrietige gevolgen.

Ik moet nu ook denken aan een opdracht die ik tijdens mijn studie toegepaste psychologie heb gemaakt; een folder en presentatie over pesten. Dit ging over pesten op het werk. Pesten op het werk krijgt minder aandacht, maar heeft ook gevolgen. 

Dit zijn wat pagina’s uit mijn presentatie. Misschien niet professioneel, maar wel duidelijk en helaas nog steeds actueel. Kijk eens om je heen op je werkplek of binnen jouw omgeving, of word jij misschien zelf gepest. Kom op voor de ander of voor jezelf. Vraag hulp bijvoorbeeld bij een vertrouwenspersoon.

 

Wil je meer lezen over de week tegen het pesten in het onderwijs? Dat kan via deze link Week tegen pesten

 

Wil je meer lezen over pesten op het werk? Kijk dan eens op deze link Feiten en cijfers Pesten op het werk