Van grijs muisje naar een sterkere ik!


[one_fourth] [/one_fourth]

[one_half]

Als jong meisje en zelfs als jonge vrouw, was ik ervan overtuigd dat ik er niet toe deed. Wat ik te vertellen had, daar zat toch niemand op te wachten! En dus deed ik waar ik het beste in was; terugtrekken, stil zijn en zo verdwijnen uit iemands aandachtsveld. Dat was veilig, makkelijk maar erg eenzaam. Ik maakte mijzelf zo onzichtbaar dat er ook niemand op mij lette. Dat betekende niet dat zij mij waren vergeten, maar er was geen reden om zich druk over mij te maken. Op mijn beurt liet ik ook niemand toe, bang dat ik wat moest zeggen en af zou gaan als een gieter.

 

 

Laag zelfbeeld

Ik belemmerde mijzelf dus enorm in persoonlijke groei. Mijn overtuigingen waren zo krachtig dat het lang heeft geduurd om ze te kunnen, durven en willen ombuigen. Mijn zelfbeeld was zo laag, dat ik niet geloofde in mijzelf. Je kan dus wel zeggen dat mijn zelfbeeld, mijn gedrag bepaalde en dat weer mijn overtuigingen versterkte. Herken je de vicieuze cirkel al?

Ontevreden, maar actie ondernemen; nee hoor!

Op een bepaald moment was ik het eigenlijk zat. Daar zat ik dan: een volwassen vrouw als een grijs muisje op de bank. Ontevreden, maar actie ondernemen; nee hoor! Ik keek om mij heen en ging goed letten op de gesprekken die men met elkaar voerden. De gesprekken die men voerde waren allemaal helemaal niet zo interessant, de meeste gesprekken gingen zelfs nergens over. Langzamerhand ging ik ook in gesprek met anderen en ik mocht van mijzelf niet meer denken; ‘zie je wel’. En ik kon het. Ik werd gezien, gehoord en men luisterde naar mij.

Mijzelf gecoacht

Ik heb mijzelf toen al onbewust zitten coachen. Door bewust te zijn wat ik aan het doen was en ook te reflecteren wat het met mij deed, groeide ik en werd mijn zelfbeeld steeds sterker en was mijn gedrag niet meer belemmerend. Ik voelde mij zelfverzekerder, kreeg weer vertrouwen in mijzelf en was niet bang om te falen. Op een bepaald moment kon ik oprecht zeggen; “Ik ben goed zoals ik ben en ik doe ertoe!”

Goed gevoel

Dit proces was niet van het ene op het andere moment afgerond. Het ging stap voor stap, soms bewust, soms onbewust maar toch gestaag. Positieve momenten werden afgewisseld met minder goede voorvallen, maar ik bleef putten uit die positieve momenten. Het was mij al eerder gelukt, dus ik had geen zin om bij de pakken neer te gaan zitten. Dat betekent niet dat ik nu heel extravert ben, in tegendeel, ik ben nog steeds wat op de achtergrond. Niet onzichtbaar, maar krachtig in rust en in actie; tegenwoordig heet dat ambivert.

 

 

Ik ben goed zoals ik ben!

Mensen worden vaak belemmerd door allerlei gedachten, overtuigingen of een laagzelfbeeld. Dit verstoord een fijn leven, want wij zijn ervan bewust hoe het overkomt. Het is alleen zo lastig om te veranderen en dat is wel wat we willen. Niet in iemand anders, maar naar een sterkere ik. Iemand die zich niet of minder laat leiden door die belemmeringen. Iemand die ergens voor kan gaan, zonder de gedachte ‘dat kan ik toch niet, laat maar!’. Iemand die na een tegenvaller niet meer denkt: “zie je wel!”. Iemand die denkt; Ik ben goed zoals ik ben!

Jouw sterkere ik

Ik neem het verleden mee als een levensles, een les in ervaring die ik kan doorgeven en meenemen in het begeleiden van anderen. Je kan namelijk ook die vicieuze cirkel doorbreken op een manier die bij jou past en waarbij je toch jezelf blijft in een sterkere vorm. Is het voor jou ook tijd om je sterkere ik te vinden? Neem dan contact met mij op. 

Ik wil kennismaken

Een kennismaking is gratis en vrijblijvend.

power-me

[/one_half][one_fourth_last][/one_fourth_last]