Vrolijk en positief leven


Leef jij nu vrolijk en positief?

Het is een misschien wel een bekend moment voor je: je staat in de woonkamer, je hoofd bonst, terwijl je kind voor je staat met tranen en gebalde vuisten. Ze probeerde je iets te vertellen, maar je was te druk met je eigen gedachten. En dan escaleert het, uit het niets. Je voelt je betrapt, schuldig en de tranen staan hoog. Het voelt als een mislukking, en dit is nog maar het begin van de dag.

Je partner komt thuis en vraagt hoe je dag was, en dan barst je in tranen uit. Het voelt als een opeenstapeling van tegenslagen: van confrontaties op het werk tot onverwachte rommel thuis en zelfs een vriendin die afstand neemt. Je voelt je eenzaam, waardeloos en verraden. Waar is de vrouw gebleven die ooit danste met haar kinderen in de woonkamer, die floreerde op het werk en die elke dag tijd voor zichzelf nam?

Misschien herken je dit wel of is jouw situatie anders, maar wel vergelijkbaar. Misschien ben je zelf deze vrouw, met jouw eigen uitdagingen in je relatie, op het werk, en in je omgeving. De drukte van alledag heeft ervoor gezorgd dat je jezelf bent kwijtgeraakt. Maar dit hoeft niet zo te blijven.

De weg naar een vrolijk en positief leven

Om te beginnen, moet je bewust worden van je eigen situatie en emoties. Misschien voel je je gestrest en begin je minderwaardig over jezelf te denken. Misschien heb je het gevoel dat er niets te veranderen valt en dat je vastzit in een bepaald patroon. Maar in beide gevallen is er hoop. In iedereen schuilt veerkracht en mogelijkheden.

Ook jij kan weer een vrolijk en positief leven gaan leiden. Om weer krachtig te worden en beter om te gaan met de uitdagingen van het leven, op alle gebieden. En jij kunt ook verandering brengen in jouw leven.

Ben jij klaar voor die verandering?

Ben je klaar om in de vechtmodus te stappen en actief te werken aan een positieve verandering? Of wil je de slachtoffermodus van je afschudden en de regie over je leven terugnemen? Ik help jou om een vrolijk en positief leven te leiden door te werken aan:

 • Een positief en realistisch zelfbeeld
 • Energie en mogelijkheden zien
 • Plezier in het leven, relaties, werk en zelfliefde
 • Welbevinden en levensvreugde
 • Ondernemerschap
 • Eigenwaarde vergroten
 • Plannen en assertiviteit
 • Negatieve gedachten omzetten in effectieve gedachten
En hoe gaan we dat doen? We gaan samen aan de slag. Ik zal jou begeleiden, coachen en opdrachten geven, maar jij hebt de hoofdrol in jouw eigen verandering. Het beste van jezelf zit al in je, en samen zullen we het terugvinden. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar het is de moeite waard om te streven naar het beste van jezelf. Doe je mee?
 

Het leven rond en na je 50ste kan een periode zijn van veranderingen, uitdagingen en soms zelfs een zoektocht naar jezelf.

Ik geef je daarom nog wat praktische tips,  over fysieke activiteiten, lees- en kijktips, en een creatieve werkvorm, allemaal gerelateerd aan het vinden van vrolijkheid en positiviteit, zelfs te midden van de ups en downs van het leven.

Praktische tips:

 • Maak een dagelijkse routine: Een gestructureerde dag kan helpen om stress te verminderen en een gevoel van controle te geven.
 • Begin nieuwe hobby’s: Ontdek nieuwe interesses en hobby’s die je plezier brengen en je geest actief houden.
 • Investeer in zelfzorg: Neem de tijd om voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Denk aan gezonde voeding, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging.

Fysieke activiteiten:

 • Yoga of Tai Chi: Deze activiteiten bevorderen niet alleen de flexibiliteit en kracht, maar helpen ook om stress te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen.
 • Wandelen in de natuur: Breng tijd door in de natuur om je geest te verfrissen en te verjongen. Wandelen kan ook helpen om lichaam en geest te ontspannen.

Lees- en kijktips:

 • Boek: “50 is het nieuwe 30: Een gids voor vrouwen op middelbare leeftijd” door Jodie Hedley-Ward
 • Documentaire: “Embrace” – Een krachtige documentaire over lichaamspositiviteit en zelfacceptatie.

Creatieve werkvorm:

 • Maak een vision board: Verzamel afbeeldingen, quotes en doelen die jou inspireren en motiveren. Dit visuele hulpmiddel kan helpen om je focus te behouden en je vrolijkheid en positiviteit te versterken.

Ik hoop dat je wat kan met deze tips. Laat het eens weten hoe het voor jou gewerkt heeft.


Je bent sterker dan je denkt en je hoeft het niet altijd alleen te doen

Het leven kan soms overweldigend zijn, vooral wanneer we het gevoel hebben dat de tijd ons door de vingers glipt en we worstelen met emoties zoals frustratie, boosheid en verdriet. Maar weet dat je niet alleen bent en dat er hulp beschikbaar is om je door deze moeilijke periode heen te loodsen.

Misschien voel je je momenteel gefrustreerd en machteloos, maar we geloven dat je de kracht hebt om dit te overwinnen. Door te werken aan zelfzorg, empowerment en praktische vaardigheden, kun je weer controle krijgen over je leven en vol vertrouwen de toekomst tegemoet zien.

Ik moedig je aan om jezelf te omringen met mensen die je steunen en te investeren in je eigen welzijn. Met de juiste (coach) begeleiding en middelen kun je weer in jezelf geloven en veerkracht opbouwen om elke uitdaging het hoofd te bieden.

Je bent sterker dan je denkt, en samen kunnen we deze weg naar een vrolijk en positief leven bewandelen.