Het leven raast maar door


Het leven raast maar door

“Leven in de Stroom van Verandering: Van Zelfverlies naar Zelfliefde”

Misschien herken je het wel: het leven lijkt voorbij te razen, en jij hobbelt er maar wat achteraan. Een paar jaar geleden was dat wel anders. Toen stond je stevig in het midden van het leven, had alles onder controle, en genoot je van plezier en streed je voor je eigen geluk. Maar door de uitdagingen die je hebt doorstaan, raakte je soms uit balans of struikelde je. Natuurlijk, je krabbelde telkens weer op, want je had verantwoordelijkheden jegens je partner, je gezin en je werk. Maar elke keer voel je dat het zwaarder wordt, soms meer dan op andere momenten. Het lijkt alsof je met de stroom meegaat, maar de richting waarin je wordt gedreven voelt niet langer als jouw bestemming.

Tegen de Stroom in Zwemmen

Misschien denk je nu dat tegen de stroom in zwemmen geen haalbare optie is. Je hebt er de energie niet voor, en je gelooft dat je het simpelweg niet kunt. En je omgeving beaamt dit: “Je hebt het goed zoals het is, waarom zou je iets veranderen?” “Je hebt tenminste een baan, dus je zit veilig.” “Het is toch fijn als alles thuis op rolletjes loopt?” Het voelt als een gevecht tegen de bierkaai, want het lijkt alsof niemand echt begrijpt hoe je worstelt.

Hoe kies je opnieuw voor jezelf?

Af en toe zijn er die momenten waarop je jezelf sterk voelt en zeker weet dat je vanaf nu weer voor jezelf gaat kiezen. Je beseft dat wanneer je voor jezelf kiest, dit ook een positieve invloed heeft op je omgeving. Maar hoe pak je dit aan? En hoe behoud je dit gevoel? Ervaring heeft je geleerd dat zelfs een kleine tegenslag je volledig uit balans kan brengen, en dat is misschien wel het meest frustrerende van alles. Dus, hoe begin je en blijf je op dit pad?

Herken je jezelf in dit verhaal?

Ook ik heb periodes gekend met diepe dalen en korte pieken. Ik heb hard moeten werken om mijn eigen overtuigingen achter me te laten en te accepteren dat het leven me heeft veranderd. Mijn dromen en idealen van vroeger bestaan niet meer in dezelfde vorm. Voordat ik dat besefte, vroeg ik me af: “Wat moet er nog van mij terechtkomen?” en “Wat is mijn levensdoel?” Deze levensvragen zijn lastig, vooral als je nog niet beseft dat het leven je vormt, verandert, en daardoor ook je dromen, passies en doelen evolueren.

Verandering Biedt Mogelijkheden

Dit betekent dat je zo nu en dan moet reflecteren en je dromen en verlangens moet aanpassen, aanscherpen of heroverwegen. Soms moet je afscheid nemen en rouwen om wat eens was of wat je wilde en nu niet meer zal zijn of worden. Moet je tegen de stroom in zwemmen of je juist laten meedrijven? Keuzes maken of juist meebewegen met wat er op je pad komt. Het begint allemaal met het houden van jezelf. Lees deze tips eens.

Dus, hoe ga je dit aanpakken?

Wat zeg je elke dag tegen jezelf? Ben je trots op wie je bent en op hoe je je leven leidt? Of kijk je liever niet in de spiegel omdat je het gevoel hebt dat je er niet toe doet? Of voel je je zo uitgeput dat er bijna geen ruimte is voor lachen? Je kunt doorgaan met worstelen en je huidige situatie accepteren, of je kunt nu actie ondernemen. Wil je meteen wat positieve inspiratie en een duwtje in de rug krijgen? Wil je je dromen en verlangens opnieuw ontdekken? Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar een stralender leven? Dit is het moment om te beginnen.

Ja, ik wil graag stralend in het leven staan!