Mijn uitdaging

Startmoment

Het leven hoort leuk te zijn vol uitdaging

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik ben begonnen met Startmoment. Mijn visie was eigenlijk eenvoudig; “het leven hoort leuk te zijn vol uitdaging”. Je leeft maar één keer en bijna niets kan je overnieuw doen. Je kan het wel ánders gaan doen, zeker als er dingen in je leven tegen zitten; bijvoorbeeld thuis of op het werk. En ik met mijn rugzak vol levenservaring, waaronder ook mijn eigen momenten waarin het soms behoorlijk tegen zat en mijn kennis als toegepast psycholoog en coach stond klaar voor hen of voor jou. Want samen gaat het sneller, leer je ook zaken van een andere kant te zien en blijf je gemotiveerd en word je gestimuleerd.

Mijn jaar

En zo begon mijn jaar vol spannende en leuke momenten. Momenten van de eerste gesprekken en evaluaties. Workshops en congressen waar ik naar toe ben gegaan, omdat ik blijven leren en ontwikkelen heel belangrijk vind (en leuk). Nog een opleiding gevolgd als MBCT trainer, ter verdieping of als toevoeging binnen de coachtrajecten. Evenementen waar ik veel mensen heb leren kennen, wat vervolgens ook een aanleiding was voor een externe coachruimte op een andere locatie.

Het kriebelt…

Al met al veel gezien, gedaan en inspiratie opgedaan. Maar toch kriebelt het… Niet vanwege het coachen of psychosociale hulp, maar ik denk dat het anders kan waardoor ik zelf meer balans en kracht krijg. Ik was geneigd om alles maar aan te pakken, bang om wat te missen of iemand te kort te doen. Mijn doelgroep moet specifieker. Mijn visie klopt nog steeds, maar kan ook specifieker. Ik wil mensen weer laten stralen en een stabieler hart geven. Ik weet ook welke richting qua doelgroep, maar daar vertel ik jullie later over.

Het meisje en het jongetje

Want het ‘meisje’ en ook het ‘jongetje’ waren opeens erg in mij aanwezig. Ik maakte kennis met deze twee tijdens mijn opleiding tot coach. Het meisje en jongetje komt uit de Innerlijke familie van Arienne Klijn. Door het meisje kan ik mij verbinden met anderen en daarvan genieten, ben ik behulpzaam en kan ik groeien en ontwikkelen. Niets mis mee, zal je denken. Maar ik merkte dat er teveel meisje is; ik voelde lichte hysterie, angst, paniek, onzekerheid. En het ‘jongetje’ die ook nog even om de hoek kwam kijken, die er normaal gesproken voor zorgt dat ik plezier ervaar van eigenheid en inspiratie en dat ik kan gaan voor wat ik echt wil in het leven. Maar er was ook teveel jongetje, waardoor ik veel onrust en frustratie voelde. Deze gevoelens zijn zeer situatie gericht, ik moet een persoonlijke keuze maken en het lijkt erop dat alle mogelijke keuzes mij geen duidelijkheid konden bieden. Ik houd best van een uitdaging, maar werd de uitdaging zelf een uitdaging.

De volgende stap

Ik kan nu mijn kop in het zand steken en rustig afwachten of ondoordacht een keuze maken en dan maar zien waar het schip strand, maar beide manieren passen niet bij mij. Ondertussen was ik er al een tijdje over aan het nadenken, met als gevolg dat ook mijn intuïtie mij een beetje in de steek leek te laten.

Dus het wordt tijd om orde op zaken te stellen; mijn ‘man’ ga ik inzetten in combinatie met mijn ‘vrouw’. Dat betekent dat ik mijn koers ga bepalen en knopen ga doorhakken, waarbij ik los laat wat geen ‘nut’ of toegevoegde waarde heeft. De man staat voor mijn normen en de vrouw staat voor mijn waarden. Het is tijd om weer in balans te komen en mijn pad verder te lopen.

mijn uitdagingIedereen komt een keer zichzelf tegen

Ik kom hier zeker wel uit, vooral omdat ik veel handvatten heb waarmee ik mijzelf kan helpen. Maar ook omdat ik hulp krijg vanuit mijn omgeving. Iedereen komt een keer zichzelf tegen, ook ik. Herken jij de situatie? Zit je nu met jezelf in een impasse, spelen je gevoelens een spelletje met je, of voel je helemaal niets? Ben je nu al zolang aan het malen, maar komt er niets zinnigs uit? Loop je steeds in het zelfde kringetje? Neem dan contact met mij op. Als ‘ervaringsdeskundige’ kan ik je verder op weg helpen, zodat ook jij weer snel op jouw (nieuwe) koers zit. Je hoeft het niet altijd alleen te doen!

PS: Wil je meer weten over de innerlijke familie? Kijk dan eens op de website http://www.innerlijkefamilie.nl/

2016 gaat waarschijnlijk een jaar worden vol verandering. Dit zal heus niet zonder slag of stoot gaan, maar ik weet wel dat ik ga voor wat ík wil en jij?