Stralend in 2017?


Boodschappen gedaan, huis weer aan kant, de wasmachine draait, kerstmuziek aan en met koffie en laptop op de bank. Klaar om mijn laatste blog van 2016 te schrijven. Tja, mini schrijversblok.., want waar moet het over gaan. Het moet wel een beetje bijzonder zijn. Maar een terugblik op 2016 vind ik ook weer zo overdreven. Hoewel er hele mooie en ook moeilijke momenten waren die ik niet wil vergeten. Nee, ik ga het nu niet alleen hebben over mijzelf.

Jouw terugblik op 2016

Ik ga het ook hebben over jou! Jij eerst. Hoe was jouw jaar? Heb je al teruggekeken? 12 maanden lang heb je van alles meegemaakt; leuke, foute, stomme, bijzondere, enge, nare, geweldige avonturen. Heb je genoten of echt alles beleefd? Maakte je keuzes om iets niet of juist wel te doen? Waarom maakte je die keuze in plaats van alles te doen? Nou, Miranda, je stelt wel heel veel vragen. Ben je daar nog?

Ja, gelukkig lees je nog verder. Vragen stellen dat is wat ik doe tijdens mijn gesprekken. Door vragen te stellen word jij bewust van wat je wilt, waar je naar op zoek bent, waar je naar wilt werken, wat jouw stip op de horizon is. Het al maar ronddraaien in cirkeltjes maakt je niet productief en je blijft maar malen en stilstaan. Terwijl je verlangt naar iets.

“Iets”

Oogst jouw vonkje!

Ook zo vaag; “iets”. En dat verlangen naar iets, is waar ik je bij help om duidelijk voor jezelf te krijgen. Dat iets helpt jou om verder te gaan, helpt jou om het leven te omarmen, met pieken en dalen en zo stralend jou leven te leven. En nu hoor ik je zeggen: “en als mij iets overkomt dat vreselijk is, hoe kan ik dan blijven stralen?”. Je hebt gelijk, op die momenten zal jij niet kunnen stralen, maar je hebt een vonkje; een zaadje geplant binnen in je. Daardoor lukt het beter om die momenten dat het minder gaat te ondergaan, om mee om te gaan en toch perspectief te blijven zien. Je oogst als het ware van jouw vonkje, jouw zaadje.

Ik kan je niet behoeden voor nare momenten

En, ik zal eerlijk zijn, die nare momenten die blijven regelmatig komen, je hele leven lang, binnen alle levensgebieden. Daar kan niemand je voor behoeden; ook jijzelf niet. Je kunt soms niets aan een situatie veranderen, maar je kan wel de gedachten erover veranderen. En als jouw basis levenshouding positief is, dan mogen alle emoties er zijn; die hoef je niet weg te stoppen. Je weet dat het emoties zijn en jij bent niet die emotie. Net zoals gedachten, gaan die weer weg.

Weet je het wel zeker?

Heb je ondertussen al nagedacht over mijn vragen aan het begin? Hoe heb jij 2016 beleefd? Ach, weet je, daar hoef jij vast niet over na te denken. Wat belangrijker is hoe wil jij 2017 gaan beleven? Ben je tevreden met alles en ga je verder zoals je nu deed? Super, jouw vonkje zit er goed bij.

Of ben je ontevreden over bepaalde dingen en wil je daar verandering in brengen of wil je het zelfs helemaal anders aanpakken? Goed hoor! Weet je het wel zeker? Want dat is best spannend, hard werken en geconfronteerd worden met jezelf. Opeens stralend het leven gaan omarmen…. Durf je dat wel aan! Want het is wel volhouden en doorzetten. Maar het is het zeker waard!

Een bijzonder 2017

Want als je dat gaat lukken, dat je het wel volhoudt? Wat bijzonder wordt 2017 dan voor jou en alle jaren erna. Ben je benieuwd hoe jij kunt gaan stralen? Klik hier om een afspraak met mij te maken voor een vrijblijvend gesprek.

Ik wens jou een heerlijk ontspannen en gezellig kerstfeest

en een vonkelend en positief 2017!

Ontdek wat nodig is om weer sterretjes in je ogen te krijgen