‘TE’ en haar zusjes


O, nee! Niet weer. Met enige frustratie schuif ik mijn laptop aan de kant. Alweer geen internet. Ik mopper zachtjes in mijzelf. Hoe moet dat nu, vraag ik mijzelf. Mijn energie zit al beneden peil. Ik moet nog van alles doen. Het is nog niet af en morgen heb ik al andere plannen. Ik zit even moedeloos voor mij uit te kijken als er mij iets invalt.

Ik ga spijbelen!

StartmomentWat als dit nu gewoon betekent dat ik even mag stoppen? Ik heb vanmorgen ook al de hele ochtend gewerkt. En gisteren en vorige week. Eigenlijk ben ik aan één streep doorgegaan. Ik had namelijk een doel gesteld – in beweging komen-. Het jaar 2017 gaat voor mij het verschil maken. Ik begon echt heel daadkrachtig, maar ik merk dat ik op deze manier alleen maar energie verlies.

Dus ik neem echt even een break; ik ga spijbelen! Snel zet ik de laptop uit, doe mijn mobiel aan de oplader en ga eerst eens even rustig op de bank zitten. He, ik hoor opeens weer de radio. André Hazes met ‘Zij gelooft in mij’! Niet per se mijn favoriete muziek, maar wel even leuk om naar te luisteren. Want ik geloof ook in mij en ik zie ook toekomst in mij. Nou aan die energie hoef ik dus niet te twijfelen, maar waarom lekt het dan toch bij mij?

 

Nergens zin in!

Ik mijmer even wat voor mij uit. Geleerd op een stilte retraite dat dat heel fijn is. De gedachten stromen door mijn hoofd. Dan weer positief, dan weer negatief, het tuimelt door elkaar. Poeh, daar word ik niet veel wijzer van. Gelukkig zijn het maar gedachten en weet ik hoe ik de rust in mijn hoofd weer kan pakken.

Wat zal ik eens gaan doen? TV kijken, dat doe ik in principe niet overdag, lezen heb ik ook even geen zin in, creatief zijn komt ook wel een ander keertje. Alles wat ik dus normaal gesproken leuk vind, daar heb ik nu geen zin of puf in. Snap ik ook wel, daar zit vaak een link met mijn werk in. Kort slaat even de paniek toe: o, nee ik zal toch niet er genoeg van hebben!

‘TE en haar zusjes’

Nee; opeens besef ik het mij. De ‘te’ is er in geslopen. Ik wil TE graag, TE veel, TE snel en mijn onbewuste zet daardoor de rem bij mij erop en daardoor lekt mijn energie.  Ik zie er moe uit en ook al verzet ik veel werk, het heeft weinig effectief resultaat. Want behalve TE, loeren ook zusjes BETER, SNELLER en MEER mee over mijn schouder. Als ik zo door was gegaan was daar ook IK KAN NIET MEER, aan komen huppelen. 

Jeetje, wat een opluchting dat ik dat nu besef en begrijp waarom het zo moeizaam ging de laatste tijd. Ik heb even tijd nodig voor mijzelf, en de TE en alle zusjes weer te laten uitrusten en weer geloven in dat 2017 nog steeds mijn jaar gaat worden. Het verschil ga ik nog steeds maken, maar niet door te forceren, maar door het te laten gebeuren. Zo ben ik ook in beweging, zonder dat ik mijzelf het vuur aan de schenen hoef te leggen.

 

Waar een niet werkend internet toch nog ergens goed voor kan zijn!

Herken jij ‘TE’ en haar zusjes?

Maar vind je het lastig om ze te stoppen in je hoofd of in je gedrag? Komt er niets meer uit jouw handen, doordat je maar blijft malen of veranderen? Lekt bij jou ook energie? Dreigt jouw geloof in jezelf op te raken? Dan is het nu tijd om er wat aan te doen. Aanmodderen heeft geen nut, dat heb je al ontdekt. Probeer eens deze tip: de eerste stap is om nu eerst even afstand te nemen, net als ik heb gedaan. Sta even stil! Neem je tijd om weer adem te halen. Dan komt er ruimte om je volgende stap te nemen.

Welke? Neem daarvoor eens contact met mij op. Tijdens onze kennismaking kan ik je daar vast mee op weg helpen.

Neem contact met mij op

een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend