Website Under construction….

startmoment

startmomentZoals jullie weten ben ik bezig met mijn website. Ik ga een tweede website maken. Startmoment is straks specifiek voor coaching bij kanker en mijn nieuwe website is het Positiviteitscafe. Hier staat positiviteitscoaching centraal. Ik wilde eerst iemand inschakelen om het te laten doen, maar tja, eigenwijs als ik ben…. Dus puzzel ik alles maar zelf uit. Alleen het kost tijd en heel veel geduld, maar is het wel elke keer weer een ieniemienie feestje als iets is gelukt!

En soms komen er weer andere vragen op mijn pad, want ga ik dan ook een andere Facebookpagina maken en een ander Instragram account of Twitter? Daar ben ik nog niet helemaal uit. Ik laat dat gewoon maar even los en zie wel hoe het straks gaat. Uit ervaring weet ik dat er vanzelf een oplossing zich zal aandienen.

 

 

Inspiratie weer teruggevonden

startmoment

Maar ik zal eerlijk zijn, ik heb wel mijn inspiratie terug moeten vinden. Ik was namelijk begonnen zonder enige focus. Zeg maar als een kip zonder kop, die wel zou zien hoe het zou lopen. Of in mijn geval waar het schip zou stranden en dat deed het; ‘inspiratieblokkade’. Gelukkig kwamen er wat feestdagen op mijn pad, waardoor ik even een break kon nemen en dat heb ik ook gedaan. Na mijn korte pauze ben ik er eens goed voor gaan zitten en eigenlijk een beetje mijzelf gaan coachen. Dus heb ik overzicht gemaakt van al mijn plannen die op kort termijn gerealiseerd moeten worden en de tijd die ik daar voor nodig denk te hebben. Alle ideeën bij elkaar gedaan voor meer orde en toen weer rustig begonnen per taak. En verhip; mijn inspiratie was weer terug. 

 

Nog even geduld

Dus heb ik de afgelopen week al weer veel werk verzet, af en toe ten koste van berichten op Facebook. Maar dat haal ik straks wel weer in. Nu is de prioriteit mijn websites (klinkt wel stoer toch?) en wat andere taken, zodat ik straks in juli heerlijk ontspannen op vakantie kan gaan. Dus lekker veel creëren, om straks weer lekker aan de slag te kunnen. Hopelijk ben je al een beetje nieuwsgierig, want ook de site van Startmoment zal straks aangepakt worden. Maar nog even geduld en dan hoor ik graag wat jullie ervan vinden. Ik houd jullie op de hoogte.

Tip; maak een weekplanning

Het hoeft helemaal niet zo moeilijk of uitgebreid te zijn. Maar voor mij werkt het op papier beter, dan een agenda op mijn mobiel. Daar zet ik alleen alle afspraken in. Dit is hoe ik het heb gedaan:

  1. Pak een groot vel papier en maak voor elke dag van de week tijdvlakken. De nachten doen er niet toe, tenzij je een nachtbraker bent. Maar denk aan tijdvakken van 2 uur (8.30 tot 10.30- 10.30 tot 12.30 etc.). Tot en met bijv. 22.30 of een vroeger tijdstip; dat ligt aan jouw persoonlijke energie.
  2. Begin dan de afspraken in te vullen die in die week al in je agenda staan: werk, sport, tandarts, boodschappen, wekelijkse bezoek etc.
  3. De tijdvakken die over zijn vul je deels in met de taken waar voor jou de prioriteit liggen, maar waar je meer tijd voor nodig hebt. Stel je bent, net als ik, bezig met je website. Noem de taak; website en geef het een kleur. Plan het dan naar eigen inzicht en redelijkheid in, als je weet dat je op donderdag overdag een zware dag hebt, plan dan niet in de avond een concentratie taak in. Hier kan je het beste wat vrije tijd plannen.
  4. Vul zo jouw persoonlijke weekplanning in en plan het niet helemaal vol. Je zal namelijk zien dat je toch moet gaan schuiven of soms de keuze maken om het helemaal niet te doen. Dan is ruimte in je planning fijn en hoef je niet in paniek te raken als het niet uitkomt.
  5. Je kan ook standaard weekplanners gebruiken en hier je planning inzetten. Gebruik dan ook kleur, kleur zorgt voor overzicht.

Succes! En weet je, het hoeft echt niet perfect, want er alleen al even voor gaan zitten en inzicht krijgen in wat je nog moet doen geeft al focus.