Coaching bij kanker


De diagnose kanker zet je wereld op zijn kop. Het komt hard aan, brengt je uit balans en het kost veel energie. Ook je omgeving is aangeslagen. De behandelingen zijn ingrijpend. Je wordt lichamelijk en geestelijk zwaar op de proef gesteld!

De confrontatie met jezelf en je omgeving

Ziek zijn, de weg naar gezondheid en een nieuwe balans vinden kosten tijd. Onderweg kom je ontzettend veel tegen:

 • Je lichaam waar je niet op kunt vertrouwen en de intense vermoeidheid;
 • De boosheid, het verdriet en de angst om dood te gaan;
 • Je kunt niet werken, er niet altijd zijn voor je gezin. Je staat buiten de maatschappij;
 • Je bent op jezelf teruggeworpen en voelt je alleen;
 • De mensen in je omgeving die overbezorgd en betuttelend reageren. Of je ziek zijn soms juist negeren.

Kanker startmoment

Diepe dalen en intense momenten

Ziek zijn gaat gepaard met diepe dalen en wellicht ook intens mooie momenten. Maar je hebt voor je gevoel lang niet altijd grip op alle veranderingen en emoties. Er spelen zoveel dingen en zoveel vragen!

 • Hoe stop ik het vechten tegen mijzelf en accepteer ik het ziek zijn zoals het nu is?
 • Hoe stop ik de paniek, de angst voor de dood en de angst om mijn partner en kinderen achter te moeten laten?
 • Hoe ga ik om met mijn machteloosheid, boosheid en verdriet?
 • Hoe kan ik ondanks mijn ziekte toch nog kwaliteit van leven ervaren?
 • Hoe ga ik om met mijn omgeving die niet ‘met’ maar ‘over’ mij praat?
 • Ik ben veranderd. Waar haal ik nieuwe energie vandaan en hoe wil ik nu verder?

 

Vind weer nieuw levensenergie, rust en acceptatie

Orchidee: luxe, liefde, schoonheid en kracht, Startmoment, ApeldoornWil je wat doen met alle vragen en emoties die spelen, dan bied ik je een luisterend oor en begeleid ik je op weg naar nieuwe levensenergie, rust en acceptatie.

Jouw leven, lichaam en geest zijn ingrijpend en soms blijvend veranderd. Hierdoor ontkom je niet aan bepaalde keuzes. Samen kijken we hoe jij om wilt gaan met de gevolgen van het ziek zijn. Welke nieuwe keuzes je wilt maken. Hoe je je weer beter kunt voelen. Hoe je weer zin geeft aan je leven en nieuwe levensenergie aan kunt boren.

Dit alles doen we in jouw tempo en op een manier die bij jou past!

 

Ja, ik wil een kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is gratis en altijd vrijblijvend

Levert het praten met mij echt wat op?

Misschien twijfel je. Vraag je je af of je de energie en de moed hebt gesprekken met een coach te voeren? En vooral of je dit echt wat gaat opleveren, want gesprekken gaan je niet genezen.

Ik kan je helaas niet genezen, dat klopt. Maar ik kan je wel helpen opnieuw zin te geven aan je leven. Rust en liefde te vinden. Jezelf en je leven weer als waardevol te ervaren, ondanks het ziek zijn.

 

Maak je leven opnieuw waardevol

Coaching helpt je bij het vinden van:

 • Een positief zelfbeeld ondanks je beperkingen;
 • Een goede manier om met je gezin en je omgeving om te gaan;
 • Acceptatie en grip op alles wat het ziek zijn aanricht in je leven;
 • Een manier om angst los te laten en te accepteren;
 • Nieuwe energie en de passie voor het leven.

Ja, dit past bij mij

Ik wil graag weten welk aanbod er past bij mijn hulpvraag.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en ook welke investering daarbij hoort? Die vind je hier terug.

Ik heb kracht gevonden om mijn weg te vervolgen -anoniem-