Kanker was de diagnose

Startmoment

Kanker! Dat was de diagnose

Kanker; dat was de diagnose. Het heeft je door diepe dalen geleid en zelfs nu lijkt elke dag weer een gevecht. Niet zozeer tegen de ziekte, nee juist door de stempel die je hebt gekregen of het gevoel dat je in een zwart gat bent gevallen. 

Mensen verwachten niets meer van je. Je voelt je niet meer volwaardig, thuis niet en ook niet op het werk. Zeker niet als iedereen het maar voor je in gaat vullen. Dus je hebt kanker?, dan ben je dus vast bang voor de dood, je bent zielig en hulpbehoevend! Met andere woorden je kan vast niet meer zelfstandig denken en functioneren, dus dringen zij zich maar op. Je weet wel dat het uit een goed hart komt, maar het irriteert je mateloos. 

Vermoeidheid en weer door!

En dan die vermoeidheid. Tijdens het ziekte proces vond je het normaal, maar nu terwijl de behandelingen achter de rug zijn, lijkt de vermoeidheid tien keer zo erg te zijn. In de ochtend ben je nog wel ´iemand’, maar gedurende de dag lever je echt energie in en ben je in de avond nog tot weinig in staat. Het overvalt je als een zware deken en rusten heeft geen enkele zin. Je vraagt je af of je deze vermoeidheid ooit nog van je af kan schudden of dat het nu voor altijd zo is! 

 Wil jij het gratis energie dagboek ontvangen?  Startmoment

 Klik op de foto en vraag hem snel aan.

Maar het meest stoort je toch nog wel als mensen denken dat het klaar is, als je genezen bent verklaard. Voor je omgeving is het normale leven weer begonnen en verwachten dat ergens ook weer van jou. Alsof je een hoofdstuk afsluit en weer verder gaat. Maar dat kan je niet; je bent veranderd als mens, in je toekomstperspectief, als partner. Je herkent jezelf soms niet meer en voelt je alleen in dit proces. Je stuit op onbegrip van je omgeving en merkt dat je ook niet meer alles kan zeggen. 

startmoment

 

Mist in het hoofd

Ondertussen ga je maar door, ook op het werk. Je werkzaamheden probeer je zo goed mogelijk af te werken, maar je merkt dat je concentratie en geheugen je behoorlijk in de steek laten. Je moet soms wel tien keer iets overnieuw lezen en dan nog weet je eigenlijk niet wat er staat. Je collega’s zijn blij dat je er weer bent, maar je kan ze niet meer bijhouden. Of is het omdat je werkzaamheden niet meer bij je passen of minder interessant vindt? Hoe dan ook, in je hoofd zit een mist die niet lijkt op te trekken.

Vraag op vraag, de hele dag door. Je bent onrustig, continu aan het denken en ondertussen verwerk je niets en word je soms overvallen door alle emoties die naar buiten tuimelen. Je wilt niet onder doen voor de ander, je wilt niet moe zijn en je wilt jezelf weer terugvinden. 

startmoment

Herken je dit? Merk jij dat jij geconfronteerd wordt met jezelf en dat je energie uit je wegstroomt. Ben je jezelf in de afgelopen periode kwijtgeraakt en weet je niet meer hoe je de weg naar jezelf terugvindt? Ben je op zoek naar nieuwe energie en wil je je zelfbeeld verbeteren? Daar kan ik je bij helpen!

Wil jij rust, duidelijkheid, herkenning, inspiratie en actie?

Zoek jij de rust om vrij je gevoel, ergernissen, twijfel en angsten te kunnen uitspreken?

Ben jij klaar voor duidelijkheid om zo weer in een positieve modus te komen waardoor er beweging ontstaat?

Is het tijd voor herkenning en erkenning voor jezelf? Waardoor je sneller je valkuilen herkent en leert te voorkomen?

Heb jij behoefte aan inspiratie om handvatten te krijgen niet alleen voor nu, maar ook voor de langere termijn?

Dan is het nu tijd voor actie, zodat je in korte tijd nieuwe inzichten krijgt, leert om haalbare doelen te maken en jouw hulpvraag om te zetten in een effectieve en waardevolle oplossing. 

“Hoe wil jij omgaan met de gevolgen van het ziek zijn? Welke rol speel in daarin en welke keuzes maak je? Ontdek hoe je weer de regie in eigen hand kan nemen.”

Gratis energie dagboek

Ben jij moe en dan niet gewoon moe maar is het een uitputtende en overvallende vermoeidheid? Heb je het gevoel dat je de hele dag weinig tot niets uitvoert en toch in de avond uitgeblust op de bank ligt. Weet jij wat jou energievreters en energie gevers zijn?

In het energie dagboek ga je hier mee aan de slag en krijg je inzicht in jouw dagelijkse activiteiten en hoe dit invloed heeft op jouw energie. Vraag hem snel aan.

startmoment

Ja, ik wil aan de slag met het energiedagboek

Powered by MailChimp

Geef hier aan dat je toestemming geeft aan Startmoment

Je kan je ieder moment uitschrijven via de link onder in mijn emails. Meer informatie over mijn privacybeleid vind je op de website.